«Όχι» στα «παράθυρα» και από τους παίκτες της ΜπασκόνιαΑκόμα ένα «όχι» στα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, αυτή τη φορά από τους παίκτες της Μπασκόνια.

Συγκεκριμένα, ο Γιάνις Τίμα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, ανέβασε κείμενο με το οποίο εξηγεί πως η κακή εκκίνηση της Μπασκόνια, αλλά και η αλλαγή προπονητή, τους «αναγκάζει» να πουν όχι στις εθνικές τους ομάδες.

«Δυστυχώς εμείς, οι παίκτες της EuroLeague, είμαστε σε μία κατάσταση στην οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να βρισκόμαστε -όταν πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στον εργοδότη σου, από τον οποίο ζεις εσύ κι η οικογένειά σου, και τη χώρα σου. Αυτό δεν έγινε με δική μας υπαιτιότητα και δική μας επιθυμία, αλλά είναι μία απόφαση που αφορά ευθέως εμάς τους ίδιους. Στον σύλλογο (Μπασκόνια) συζητήσαμε για την κατάσταση και δεδομένης της κακής εκκίνησης στο πρωτάθλημα και της αλλαγής προπονητής, αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στις εθνικές ομάδες γι αυτή τη φάση των αγώνων. Εύχομαι κάθε επιτυχία στη Λετονία στην προσπάθεια που θα κάνει για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πιστεύω θα τα καταφέρει, αλλά χωρίς εμένα», αναφέρει το μήνυμα του Τίμα, που εκπροσωπεί, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά όλους τους διεθνείς παίκτες της Μπασκόνια.


Αναζήτηση