Σαρικόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ πάντα τρυπάει το ταβάνι του»Ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Λάρισα για την 2η αγωνιστική της Basket League.

 

Ο Έλληνας σέντερ αναφέρθηκε στο ματς με τη θεσσαλική ομάδα, τους στόχους του ΠΑΟΚ στη συνέχεια, αλλά και στους έξι φιλάθλους του Δικεφάλου που έχασαν τη ζωή τους πριν από 20 χρόνια στα Τέμπη.

Για το παιχνίδι με τη Λάρισα: «Από την αρχή, ήμασταν συγκεντρωμένοι, με «οδηγό» μας την άμυνα. Στο πρώτο παιχνίδι με τον Άρη, είχαμε κενά διαστήματα και αυτό μας κόστισε, με τη Λάρισα ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι. Θεωρώ ότι η Λάρισα είναι καλύτερη ομάδα από αυτό που είδαμε, αλλά αυτό οφείλεται και σε μας. Σίγουρα πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν παιδιά με ταλέντο και μπορούν να κάνουν πολλά και διαφορετικά πράγματα πέραν του να σκοράρουν»

Για την τελετή στην μνήμη των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη:«Οι δύο προηγούμενες μέρες, ήταν ιδιαίτερα φορτισμένες… Αφιερώνουμε τη νίκη στα παιδιά που χάθηκαν και στις οικογένειες τους, γιατί η απώλεια μια οικογένειας είναι πάνω από τις οπαδικές προτιμήσεις και όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, αντιλαμβανόμαστε τι είναι σημαντικό και τι όχι».

Για τη συνέχεια: «Την επόμενη εβδομάδα έχουμε το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό. Είναι μια καλή ομάδα με ταλέντο. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Επειδή η ομάδα φτιάχτηκε, κυριολεκτικά, τελευταία στιγμή, όχι στο παρά πέντε αλλά και στο… και δέκα, είναι λάθος να μιλάμε για στόχους. Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει πάντα να παλεύει για το καλύτερο. Αυτή η ομάδα σχεδόν πάντα «τρυπάει» το ταβάνι της. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει ποιότητα και ταλέντο. Έχουμε τους Έλληνες που κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν και τους ξένους να προσαρμόζονται. Θα ακουστεί κλισέ, αλλά πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Γνωρίζω ότι είναι μια μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ και υπάρχει πίεση, αλλά εμείς αυτή την πίεση πρέπει να τη μετατρέψουμε σε κάτι καλό».


Αναζήτηση