Διαμαντίδης: «Μου λείπει το μπάσκετ»17 ολόκληρα χρόνια στον χώρο του μπάσκετ είναι μία ζωή ολόκληρη για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Έτσι, ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού, με δηλώσεις του στην εκπομπή «Pick N’ Roll» της Cosmote TV, παραδέχθηκε το… αυτονόητο, ότι του λείπει το μπάσκετ.

«Μου λείπει το μπάσκετ. Οταν κανεις κάτι για 17 χρονια σε επαγγελματικό επίπεδο, συν τα 3-4 χρόνια που προηγήθηκαν, δεν ειναι και το πιο εύκολο πράγμα να σταματήσεις. Είναι όμως κάτι που πρέπει να αποδεχθείς. Αυτή είναι η ζωη για εμάς τους αθλητές. Για εμας η δουλειά μας τελειωνει στα 37 μας και εχουμε μπροστα μας μία ολόκληρη ζωη στη συνέχεια»ήταν η τοποθέτηση του 3D, που στην συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση του να πει «αντίο» στην ενεργό δράση, αλλά και στις από εδώ και πέρα προτεραιότητες του. .

«Τα τελευταια χρόνια είχα κατασταλάξει, ειδικά μετά την γέννηση των παιδιών μου, ότι το μπάσκετ είναι ένα παρα πολύ ωραίο άθλημα, αλλά η πρώτη προτεραιότητα είναι να είμαι καλός μπαμπάς. Να είμαι δίπλα στα παιδιά, να τους δείχνω ποιο ειναι το σωστό. Το μπασκετ το βλεπω πλέον ως φίλαθλος».

Φυσικά, ο Διαμαντίδης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην μεγάλη του αγάπη, τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον «αιώνιο» αντίπαλο, τον Ολυμπιακό.

«Η πίεση είναι λογικό να επηρεάζει και τις δύο ομάδες. Τόσο η οικογένεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου όσο και η οικογένεια των αδελφών Αγγελόπουλων κάνουν συνεχώς υπερβάσεις. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει συνεχόμενες παρουσίες σε Final-Four, ενώ και ο Παναθηναϊκός έχει καλές πορείες. Οι δύο ομάδες είναι πλέον παραδοσιακές δυνάμεις. Παρά την κρίση εξακολουθούν και βρίσκονται εκεί. Είναι δυνατοί και θα πάνε καλύτερα στο μέλλον».


Αναζήτηση