Σαρικόπουλος: «Να παίζουμε ως ομάδα και όχι ως μονάδες»Ο Ζήσης Σαρικόπουλος μίλησε εκ μέρους των παικτών του ΠΑΟΚ στην media day ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Νεπτούνας, με τον Έλληνα σέντερ να μιλά για την επερχόμενη αντίπαλο του Δικέφαλου αλλά και το τι θα πρέπει να βελτιώσουν στο παιχνίδι τους.

Αναλυτικά ο σέντερ του ΠΑΟΚ μίλησε:

Για το επερχόμενο παιχνίδι: «Βάσει προγράμματος και λόγω των διπλών παιχνιδιών, δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε το προηγούμενο μας, καθώς ο χρόνος για να ετοιμάσουμε το επόμενο είναι λιγοστός. Πρέπει τα πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις να βγαίνουν από εμάς στα παιχνίδια με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και μεγαλύτερο ατομικό και ομαδικό εγωισμό. Πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα για εμάς, με δύο εκτός έδρας παιχνίδια, που σε καμία περίπτωση δεν πιάσαμε  καλή απόδοση. Αύριο παίζουμε με μια πολύ σοβαρή ομάδα, αλλά πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρας μας και να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στο Basketball Champions League.

Για τα “νεκρά διαστήματα” της ομάδας: «Δεν μου αρέσει να στέκομαι σε δικαιολογίες. Μπορείς να πεις ότι φταίνε πολλά πράγματα. Ακόμα και τώρα για εμάς, είναι μια περίοδος που ψαχνόμαστε με τα υπόλοιπα παιδιά για να δούμε πώς θέλει να παίξει ο καθένας και τι θέλει να βγάλει μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι η αιτία για αυτά τα “νεκρά διαστήματα” είναι η έλλειψη συγκέντρωσης. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, αλλά σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις ένα κακό τελευταίο πεντάλεπτο μας στερεί τη νίκη.  Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να έρθουμε τα παιδιά πιο κοντά, έτσι ώστε όταν μπαίνει στο… παιχνίδι ο παράγοντας κούραση, να μην γυρνάει ο καθένας στη δική του αγωνιστική συνήθεια και να μην παίζουμε ως πέντε μονάδες, αλλά ως μια ομάδα. Για μένα και ταλέντο υπάρχει και παιδιά με προσωπικότητα. Αυτό που δεν υπάρχει είναι χρόνος, επομένως πρέπει να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στα παιχνίδια της ΕΚΟ Basket League και του Basketball Champions League. Μας ενδιαφέρουν και οι δύο διοργανώσεις,  δεν είμαστε στο Basketball Champions League, απλά για να είμαστε».

Για τη Νεπτούνας: «Είναι μια ομάδα με ενέργεια και ψηλά κορμιά σε όλες τις θέσεις. Πιστεύω ότι έχουν ενθουσιασμό και πιστεύω ότι πρέπει να επιβάλουμε τους δικούς μας ρυθμούς γιατί παίζουμε στο γήπεδό μας. Πρέπει να κυριαρχήσουμε στο ριμπάουντ και να έχουμε καλό αμυντικό transition, που μας έχει πληγώσει στα προηγούμενα παιχνίδια. Ειδικά στα σημεία που κολλάει η επίθεσή μας, πρέπει να υπάρχει καλύτερη αμυντική ισορροπία και να μη δεχόμαστε εύκολα καλάθια».


Αναζήτηση