Skip to main content

Basket League – Ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν από κάθε παιχνίδι αποφάσισαν οι ομάδες

Σε μία άκρως πρωτοποριακή κίνηση, η οποία θα θυμίζει… ΝΒΑ, προχωρά ο ΕΣΑΚΕ, μετά από σχετικό αίτημα των ομάδων, ενόψει της έναρξης της β’ φάσης του πρωταθλήματος της Basket League.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, πριν από την έναρξη των αγώνων των Play Offs και των Play Outs της 1ης κατηγορίας, θα υπάρχει η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε μετά από αίτημα των ομάδων της Basket League, το οποίο έκανε ομόφωνα δεκτό το Δ.Σ της Λίγκας. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, στα γήπεδα δεν θα γίνεται απλά η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τα μεγάφωνα, αλλά θα υπάρχει ολόκληρο τελετουργικό, με μπάντες και παιδιά με σημαίες που θα τραγουδούν τον εθνικό ύμνο, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στην όλη διαδικασία.

Παράλληλα με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, έγινε γνωστό πως στα γήπεδα της χώρας θα πρέπει να υπάρχει και η ελληνική σημαία, με το γαλανόλευκο χρώμα να είναι, πλέον, έντονο στα παιχνίδια της Basket League.

Όσον αφορά την… πρεμιέρα της πρωτοποριακής κίνησης των ομάδων της Basket League και του ΕΣΑΚΕ, θα γίνει στις αναμετρήσεις του Σαββάτου και συγκεκριμένα στα ματς Λαύριο – Καρδίτσα, ΠΑΟΚ – Απόλλων Πάτρας και Περιστέρι – Κολοσσός.