Skip to main content

Euroleague - «Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό η αναμέτρηση του Βελιγραδίου

Με 5 αναμετρήσεις ξεκινά την Πέμπτη 28/3 η 32η αγωνιστική της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να παίζει εκτός έδρας κόντρα στην Παρτιζάν με στόχο την 20η νίκη που θα του δώσει ακόμα περισσότερες πιθανότητες για την είσοδό του στην 4αδα της διοργάνωσης. 

Πιο συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι έχουν ρεκόρ 19-12 και θέλουν τη νίκη προκειμένου να πλασαριστούν στις θέσεις που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας, ενώ από την άλλη η Παρτιζάν «καίγεται» για το 15ο θετικό της αποτέλεσμα καθώς με ρεκόρ 14-17 προκειμένου να βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στα Play - in της Euroleague. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει στη διάθεσή του τους Μιλουτίνοβ, Πετρούσεβ και Λούντζη, με τα προβλήματα τραυματισμών να μην αφήνουν ήσυχους τους Πειραιώτες. Από την άλλη στο στρατόπεδο της Παρτιζάν είδαν τον Λεντέι να προπονείται ενόψει του ματς, ωστόσο είναι στη διακριτική ευχαίρεια του Ομπράντοβιτς αν θα τον χρησιμοποιήσει, με τον αθλητή των ασπρόμαυρων να λείπει για μέρες στις ΗΠΑ εξαιτίας ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής, Ζαλγκίρις και Αρμάνι οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη προκειμένου να ξοδέψουν και τις τελευταίες τους ελπίδες για την είσοδό τους στη 10αδα.

Κατόπιν η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στο Μόναχο και θέλει να  αποφύγει τις εκπλήξεις κόντρα στη Μπάγερν, παραμένοντας ανάμεσα στις πρώτες 4 ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα.

Επίσης, Μπασκόνια και Εφές κοντράρονται στη Χώρα των Βάσκων με στόχο τη νίκη καθώς οι γηπεδούχοι έχουν 2 νίκες περισσότερες από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο η μάχη για την είσοδο στα play - in μαίνεται ασίγαστη.

Τέλος, Βιλερμπάν και Μονακό δίνουν ευρωπαϊκό αέρα σε ένα ντέρμπι γαλλικού πρωταθλήματος, με τους Μονεγάσκους να θέλουν τη νίκη προκειμένου να συνεχίσει να κινείται σε τροχιά τετράδας. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της βραδιάς:

Ζάλγκιρις Κάουνας - Αρμάνι Μιλάνο (20:00, Novasports Start)

Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα (21:30, Novasports 4)

Παρτίζαν - Ολυμπιακός (21:30, Novasports Prime)

Μπασκόνια - Αναντολού Εφές (21:30, Novasports 5)

Βιλερμπάν - Μονακό (22:00, Novasports 2)