Skip to main content

Καλαϊτζάκης: «Μέχρι στιγμής η πορεία που έχουμε κάνει είναι κυρίως λόγω των αποδυτηρίων»

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας υποδέχεται (16/03) τη ΝΕ Μεγαρίδος, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστική της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν με τον παίκτη της Αμαλιάδας Αλέξανδρο Καλαϊτζάκη να φιλοξενείται στην εκπομπή Πριν το Τζάμπολ στο EOK Web Radio και να μιλά για τον αγώνα με Μέγαρα και για την σχέση με τα αδέρφια του

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν στο παιχνίδι με τη ΝΕ Μεγαρίδος: «Θα είναι σίγουρα να περιορίσουμε τους δύο καλύτερούς τους παίκτες, τον Μπράντφορντ και τον Γερομιχαλό. Πέρα απ‘ αυτό, πρέπει να παίξουμε με ενέργεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40».

Για τη «σκληρή» ήττα απ’ τον Έσπερο Λαμίας: «Ήταν ένα δύσκολο αποτέλεσμα, είναι πολύ δύσκολο να χάνεις ένα ματς στο οποίο ήσουν μπροστά με 19 πόντους. Χαλαρώσαμε μετά το 2ο ημίχρονο πιστεύω και ο Έσπερος έπαιζε… τη ζωή του. Δε μπορούσαμε να ματσάρουμε την ενέργειά τους στο τέλος».

Για το πού οφείλεται η έως τώρα πορεία τους: «Μέχρι στιγμής η πορεία που έχουμε κάνει είναι κυρίως λόγω των αποδυτηρίων, όπου είμαστε πολύ κοντά όλοι οι παίκτες μεταξύ μας. Μπορεί να υστερούμε σε άλλα πράγματα, όπως εμπειρία, αλλά λόγω του κλίματος και της ενέργειας που θέλουμε να βγάζουμε στο παρκέ έχουμε καταφέρει να είμαστε εδώ που είμαστε. Αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε σε ακόμα καλύτερη θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου».

Για το πόσο τον βοηθάει η παρουσία των δύο ξένων στο πρωτάθλημα: «Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εμείς έχουμε τον Αλεξάντερ που έχει παραστάσεις απ’ το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Και αυτός και ο Κούξχαουζεν είναι δύο παιδιά που δουλεύουν και μας “τραβούν” να δουλεύουμε κι εμείς περισσότερο. Είναι πολύ ανταγωνιστικοί και οι δύο και μέσα απ’ αυτούς γινόμαστε όλοι καλύτεροι».

Για τον κόουτς Δημήτρη Λιόγα: «Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για τον κόουτς, όλοι τον ξέρουν. Είναι πολύ έμπειρος, με πολλά χρόνια παρουσίας στην κατηγορία. Ένας πετυχημένος προπονητής, με πολλές ομάδες, πολλές νίκες και με ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ απ’ τους περισσότερους προπονητές».

Για την φετινή του σεζόν: «Πήρα χρόνο και ρόλο, αυτό ήταν που μου έλειπε μέχρι στιγμής. Ο κόουτς με έχει εμπιστευθεί αρκετά φέτος και το έχει δείξει αυτό. Προσπαθώ να κερδίζω όλο και περισσότερα απ’ την εμπιστοσύνη του».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Μου είχε πει πως θα έχω έναν ρόλο, αλλά δεν ξέρω πώς ακριβώς το σκεφτόταν. Μου έδειξε ότι με ήθελε, μου είπε ποιο μπάσκετ θέλει να παίζει η ομάδα και ήταν κάτι που μου ταίριαζε αρκετά. Έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη του και παίζω πολύ».

Για το ότι και τα άλλα δύο αδέρφια ασχολούνται με το μπάσκετ: «Είναι πολύ ωραίο που και οι τρεις ασχολούμαστε με το ίδιο αντικείμενο και θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε. Γενικά είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί μεταξύ μας, δε θέλουμε ο ένας να είναι καλύτερος από εμάς. Όσον αφορά τις επιδόσεις, θέλουμε όλοι το καλύτερο για τον άλλον».