Skip to main content

Ιτούδης: «Έξυπνη η απόφαση του Μπερτομέου, δεν είναι όνειρο το ΝΒΑ»

O Δημήτρης Ιτούδης σχολίασε την απόφαση της Euroleague, ενώ μίλησε για την μείωση του μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το Γιάννη Σφαιρόπου, αλλά και για το ΝΒΑ, το οποίο όπως δήλωσε δεν είναι το όνειρό του.

Στην συνέντευξη που έδωσε στο ισραηλινό «sport5.co.il», ο Έλληνας προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δήλωσε: 

«Είναι μια θλιβερή ημέρα για τον αθλητισμό και την Euroleague. Συνήθως, στέφουμε τον πρωταθλητή στο παρκέ. Δυστυχώς, φέτος πρωταθλήτρια είναι η πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, πιστεύω πως ήταν μια έξυπνη απόφαση και την επικροτώ. Σε μερικές χώρες, για παράδειγμα, τα εγχώρια πρωταθλήματα έχουν επανεκκινήσει.

Στη Ρωσία, δεν επιτρέπεται να προπονούμαστε εκτός. Εάν επανεκκινούσε η Euroleague, θα παίζαμε κόντρα σε αντιπάλους που είχαν παίξει 10-15 παιχνίδια, ενώ εμείς δεν θα είχαμε παίξει κανένα. Είναι ένα από τα πολλά γεγονότα. Οι 11 ομάδες συμφώνησαν σε ένα εμπόδιο που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί. Οπότε, πιστεύω πως η απόφαση του Μπερτομέου και των ομάδων ήταν έξυπνη, αν και, το επαναλαμβάνω, ήταν κρίμα που δεν είχαμε πρωταθλητή φέτος». 

Για το αν θα μειωθεί το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατά 30%  δήλωσε: «Θα πρέπει να το ακούσω επίσημα από τον πρόεδρό μου αυτό. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο να μιλήσει με τους σπόνσορες, να δει τα οικονομικά δεδομένα και μετά να μιλήσει με όλους. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αριθμούς».

Για τον, Γιάννη Σφαιρόπουλο, υποστήριξε: «Ο Γιάννης είναι καταπληκτικός άνθρωπος και προπονητής. Έχουμε πολύ καλή σχέση και εκτιμώ την δουλειά και την αφοσίωσή του στο επάγγελμα».

 

Τέλος, για το ΝΒΑ είπε: «Δεν είναι όνειρό μου. Καθοδηγώ μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είμαι χαρούμενος εδώ. Δεν είμαι τύπος που κάνει μεγάλα σχέδια για το μέλλον. Προσπαθώ να καταλάνω πως θα γίνει η μετάβαση αυτό το καλοκαίρι. Να φτιάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα της ΤΣΣΚΑ».