Skip to main content

WNBA: Μία νίκη πριν τους τελικούς Κονέκτικατ Σαν και Σιάτλ Στορμ (pics)

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για τις Κονέκτικατ Σαν και τις Σιάτλ Στορμ, οι οποίες απέχουν μία νίκη για να βρεθούν στους τελικούς του WNBA.

κυριακακης wnba 1

Τα ξημερώματα συνεχίστηκαν στο Μπράντεντον της Φλόριντα τα ημιτελικά των playoffs του WNBA, με τις Κονέκτικατ Σαν και τις Σιάτλ Στορμ να απέχουν πλέον μία μόνο νίκη από το πέρασμα τους στα τελικά του πρωταθλήματος. 
 κυριακακης 2 wnba
 
Πριν τους αγώνες λόγω της συμπλήρωσης 149 ημερών απο την δολοφονία της Μπριάνα Τέιλορ μέσα στο διαμέρισμα της απο αστυνομικούς, έγινε ειδική ομιλία από μία εκπρόσωπο των ομάδων.
 
Υπάρχει ολόκληρο κίνημα κατά της βίας εις βάρος των μαύρων και της κακοποίησης τους.
 
Το όνομα της της άτυχης Μπριάνα είναι γραμμένο στις φανέλες των αθλητριών και τα δύο συνθήματα που κυριαρχούν τα βλέπουμε στην φωτογραφία. 
Τον Νοέμβριο θα γίνει εκδήλωση με ψήφο για την καταδίκη τέτοιων ενεργειών και το WNBA  είναι αρωγός όλης αυτής τής κίνησης.
 
κυριακακης wnba 3
 

Στο αγωνιστικό κομμάτι και τον πρώτο αγώνα της βραδιάς οι Κονέκτικατ Σαν που θυμίζω τερμάτισαν έβδομες στην κανονική περίοδο, νίκησαν 77-68 τις πρώτες Λας Βέγκας Ασες και έφτασαν την σειρά στο 2-1.

κυριακακης wnba 4

 
Κορυφαία και πάλι η Αλίσα Τόμας που αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της ομάδας. Δίπλα της εξαιρετική η συμπαίκτρια της και στην USK Πράγας Μπριάνα Τζόουνς με 15π.και 10ρ.
 
Από τις Λας Βέγκας η Αζα Ουίλσον είχε 29π.12ρ.και Μακάρθι 14π.7ρ. 
 
κυριακακης wnba 5
 
Στο άλλο ματς με μπροστάρισα για άλλο ένα ματς την Τζο Λοιντ οι προπέρσινες πρωταθλήτριες Σιάτλ Στορμ επιβλήθηκαν 89-79 των Μινεσότα Λινξ, έκαναν το 
2-0 και απέχουν μία νίκη για να φτάσουν και πάλι στους τελικούς. 
 
κυριακακης wnba 6
 
Σπουδαία η Μπριανα Στιούαρτ με 17π. 8ρ και 7ασ.,όμως μεγάλο μερίδιο της νίκης ανήκει στις εικονιζόμενες αθλήτριες που ήρθαν από τον πάγκο και σημείωσαν 21π.!
 
Μια παρένθεση δική μου...
 
Πόσοι θυμούνται τις νεαρές τότε Κάναντα και Ράσελ όταν έπαιζαν στην Βισλα την οποία είχε αποκλείσει ο Ολυμπιακός στον προκριματικό αγώνα για το μοναδικό πέρασμα του στους όμιλους τής Ευρωλίγκας με εκείνο το λει απ της Παυλοπούλου στην Κρακοβία ;
 κυριακακης wnba 7
 

Με το ενδιαφέρον στα ύψη λοιπόν, πάμε την Κυριακή...σε λογικές για την Ελλάδα ώρες, να δούμε αν θα τελειώσουν οι δύο σειρές η θα έχουμε συνέχεια όσον αφορά την πρόκριση στους τελικούς του WNBA.