Skip to main content

Μαρλαφέκας: «Η θέση του Απόλλωνα είναι στην Α1»

Επιστροφή στα παρκέ μετά από κάτι παραπάνω από τρεις μήνες, για τις ομάδες της Α2 Ανδρών, με τον αντιπρόεδρο του Απόλλωνα Πάτρας, Κώστα Μαρλαφέκα, με δηλώσεις του στην «Match», να τονίζει πως στόχος των Αχαιών είναι η άνοδος στην Basket League.

Αναλυτικά:

– Άναψε το πράσινο φως για επιστροφή στη δράση, πρώτα με τις προπονήσεις. Πως το σχολιάζετε;

«Απόφαση ανακούφισης, λύτρωσης θα έλεγα διότι εμείς θέλουμε το πρωτάθλημα να συνεχιστεί κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε να τελειώσει αγωνιστικά και να κριθούν οι δυο θέσεις ανόδου, τηρώντας προφανώς ευλαβικά όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας».

– Απ’ ότι καταλαβαίνω, ο στόχος του Απόλλωνα είναι να πάρει το ένα από τα δυο αυτά εισιτήρια.

«Εννοείται. Η θέση του Απόλλωνα απ’ όποια σκοπιά κι αν το δει κανείς, είναι μόνο στην Α1 κι εκεί αισιοδοξώ ότι θα βρεθούμε τη νέα χρονιά.

Είναι κάτι που επιθυμούμε όλοι στον Απόλλωνα και δεν το κρύβουμε. Αν το πετύχουμε θα είναι πολύ καλό από κάθε άποψη, ακόμη και οικονομική. Είναι αλλιώς να είσαι στην Α1 και εντελώς διαφορετικά στην Α2, ειδικά όταν λέγεσαι Απόλλωνας κι έχεις ένα τόσο βαρύ όνομα».

– Με στόχο την επιστροφή στην Basket League «χτίστηκε» το καλοκαίρι η ομάδα;

«Είναι ξεκάθαρο. Μόνο και μόνο η συμφωνία που έγινε με τον Νίκο (σ.σ. Βετούλα) στη θέση του προπονητή ήταν ενδεικτική του στόχου που τέθηκε από όλους στη διοίκηση του Απόλλωνα, ενώ ακολούθησαν και οι προσθήκες πολύ καλών παικτών.

Η ομάδα έδειξε από τις πρώτες 5 κιόλας αγωνιστικές ότι είναι ικανή για τη μεγάλη επιστροφή. Περιμένουμε να επαναρχίσει το πρωτάθλημα για να υλοποιηθεί ο στόχος».

– Η ώρα της κάλπης στην ΕΟΚ πλησιάζει. Θα είστε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κ. Λιόλιου;

«Ναι, δεν έχει αλλάξει κάτι από την πρώτη στιγμή. Μου αρέσει και υιοθετώ το πλάνο και την όλη φιλοσοφία του για την επόμενη μέρα του Ελληνικού μπάσκετ.

Προφανώς και θα είμαι δίπλα του και αποφασισμένος να συμβάλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση, υποψήφιος για μια θέση υπό την προεδρία του στο νέο δ.σ. της Ομοσπονδίας».