Skip to main content

Κωνσταντινίδης: «Ο Αμύντας χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, τόσο στη λειτουργία, όσο και στους στόχους»

Για το επερχόμενο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών αλλά και για συνολικά το ελληνικό μπάσκετ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αμύντα, ο προπονητής της ομάδας, Μάης Κωνσταντινίδης, ενόψει της έκτης συνεχόμενης συμμετοχής στην δεύτερη τη τάξει Εθνική κατηγορία.

Αναλυτικά:

Το ερχόμενο Σάββατο ξεκινάει η δεύτερη τη τάξει Εθνική κατηγορία και ο Αμύντας συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας στο τιμόνι του για δεύτερη χρονιά το Μάη Κωνσταντινίδη.

Ο Μάης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον Φάρο Κερατσινίου το 2009 και ακολούθησε ο Ιωνικός Νίκαιας, ο Έσπερος Καλλιθέας, η Ηλιούπολη, ο Άρης Νίκαιας και η Χαλκίδα, κατακτώντας σε αυτό το διάστημα και τρεις ανόδους στην υψηλότερη κατηγορία. Πριν από την ομάδα του Υμηττού καθοδηγούσε για δύο σεζόν τη Δάφνη Δαφνίου, την οποία ανέβασε στην Α2 την περίοδο 2018-19.

Ο 48χρονος προπονητής μας απάντησε για τους “πορτοκαλί“, για τη σεζόν που έρχεται, αλλά και για το άθλημα στην χώρα μας:

Μετά τις τελευταίες δύο ιδιαίτερες περιόδους ξεκινάει μία νέα σεζόν που δείχνει πιο κοντά στην κανονικότητα. Πως εκτιμάται ότι θα κυλήσει η χρονιά και τι επηρέασε η πανδημία;

“Αναφορικά με την νέα χρονιά, εκτιμώ ότι με την καθολική χρήση των εμβολίων θα ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα διακοπής των πρωταθλημάτων. Η πανδημία ζημίωσε το άθλημα σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύω, όμως ότι η κατηγορία μας επλήγη λιγότερο, αφού είχαμε την δυνατότητα να συμμετέχουμε στην συνέχιση και ολοκλήρωση της περυσινής σεζόν, έστω και με μικρότερο αριθμό αγώνων.”

Η ομάδα έχει, βασικές έμπειρες ομάδες για πολλά χρόνια, την περσινή ανανέωση σε μεγάλο βαθμό και νέες προσθήκες. Αναλύστε μας το ρόστερ και τις προσδοκίες σας.

“Οι 3 «κολώνες», που στηρίζουν την ομάδα την τελευταία 10ετία (Ζούπας, Κουκουνιάς και Βαρδιάνος) εξακολουθούν να έχουν το ίδιο σπουδαίο ρόλο στη λειτουργία της ομάδας. Οι νεότεροι, αλλά επίσης έμπειροι και ποιοτικοί, Κανονίδης και Τοπάλι είναι πολύ κομβικοί για το φετινό roster και ελπίζω να επιστρέψουν σύντομα υγιείς. Τα υπόλοιπα παιδιά (Γκάτζο, Μπέλλη, Σιούντρης, Γιούσι και Έξαρχος) καθώς και οι 3 νέες προσθήκες (Avare, Γκρέκας και Βύρλας) αποτελούν τη βάση της ηλικιακής ανανέωσης, έχοντας ήδη κερδίσει με την αξία τους, πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Επιδίωξη της φετινής χρονιάς, είναι να επεκτείνουμε την διαδικασία της ανανέωσης, που ξεκίνησε πέρυσι, να συνδυαστεί με θετικά αποτελέσματα και να ισχυροποιηθεί η βάση παικτών, που θα «κουβαλήσει» την ομάδα τα επόμενα πολλά χρόνια.”

Δεύτερη σεζόν στην ομάδα του Υμηττού που την χαρακτηρίζει η πολυετής στήριξη στους προπονητές της. Πως βλέπετε το αύριο;

“Ο Αμύντας είναι ένας σύλλογος, που χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, τόσο στη λειτουργία, όσο και στους στόχους. Θεωρώ ότι εφόσον δεν παρεκκλίνει από αυτά τα στοιχεία, η θέση του θα εξακολουθήσει να είναι σημαντική στον χάρτη του ελληνικού basketball.“

Μπορεί στη δεύτερη τη τάξη Εθνική κατηγορία να αναδειχθούν αθλητές από τα σπλάχνα των Σωματείων;

“Αναμφισβήτητα. Η ομάδα μας είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού στο roster της συμπεριλαμβάνονται 5 παίκτες, που προέρχονται από τα αγωνιστικά της τμήματα των μικρότερων ηλικιών, ενώ ακόμη 2-3 έφηβοι αθλητές βρίσκονται στην διαδικασία ένταξης στο αντρικό τμήμα.”

Η γνώμη σας για το μπάσκετ στην Ελλάδα και για την Α2 ειδικότερα.

“Το άθλημα στην χώρα μας μπαίνει σε μια νέα περίοδο, μετά την εκλογή της νέας διοίκησης της ομοσπονδίας. Όλοι οι «εμπλεκόμενοι» ελπίζουν βάσιμα, ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει βελτίωση σε όλους τους τομείς και σύντομα θα χαρούμε επιτυχίες σε πολλά ηλικιακά επίπεδα. Μέσω των αγωνιστικών επιτυχιών, αυξάνεται αυτόματα το γενικότερο ενδιαφέρον του κοινού και μεγαλώνει η βάση των ανθρώπων, που ασχολούνται με το άθλημα. Αυτό είναι ένα στοιχείο, στο οποίο το ελληνικό basketball υστερούσε τα τελευταία χρόνια και στοίχισε στην δημοτικότητά του, που είναι απαραίτητη για την επιβίωσή του. Αναφορικά με την A2, απαιτείται άμεσα καλύτερη οργάνωση πρωταθλήματος, βελτίωση της επικοινωνιακής λειτουργίας μέσω τηλεοπτικών μεταδόσεων και εν συνέχεια ανεύρεση χορηγικών κεφαλαίων. Με αυτό τον τρόπο, θα ανακουφιστούν οι διοικήσεις, που αιμορραγούν οικονομικά, αφού υπάρχει έλλειψη ανταποδοτικότητας και θα υπάρξει η δυνατότητα, να διοχετευτούν περισσότερα μέσα στο αναπτυξιακό κομμάτι, που κατά την άποψη μου, πρέπει να αποτελεί τον βασικό σκοπό της συγκεκριμένης κατηγορίας.“