Skip to main content

Σκαραφίγκας: «Βάζουμε τον πήχη μέχρι εκεί που φτάνουμε»

Για την εικόνα του Αμαρουσίου την φετινή σεζόν, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο προπονητής της ομάδας των Βορείων Προαστίων, Γιώργος Σκαραφίγκας.

Αναλυτικά ο Σκαραφίγκας μίλησε:

Για τη φετινή ομάδα του Αμαρουσίου: «Μετά από 3 χρόνια που είχαμε κάνει μια διαδικασία με αρκετά νέα παιδιά τα οποία μεγάλωσαν και μπασκετικά και ηλικιακά, όπως ο Χατζηδάκης, ο Αρνόκουρος, ο Παπαγιάννης, ο Προίσκος και πήραν άλλους δρόμους πλέον, έμειναν 4-5 παιδιά απ’ τον παλιό «κορμό», ήρθαν 4-5 καλοί παίκτες, έμπειροι, νέοι, ένα «κράμα» απ’ αυτό και 2-3 πολύ νεαρά παιδιά. Μέσα απ’ αυτό προσπαθούμε να βρούμε μια χημεία και να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε».

Για το αν υπάρχει πίεση στην ομάδα: «Φέτος δεν υπάρχει καμία πίεση, κάτι που μαρτυράει και το μπάτζετ και ευτυχώς φτάνουμε τον πήχη μέχρι εκεί που φτάνουμε. Παραπάνω δεν τον βάζουμε γιατί θα υπάρχουν προβλήματα. Φέτος η διοίκηση έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και ξεχρέωσε η ομάδα. Είναι απόλυτα καθαρή και έβαλε τις βάσεις να υπάρχει μια υγιή πορεία, ώστε αν όχι του χρόνου, όταν είναι να πάνε βήμα-βήμα για το παραπάνω. Φυσικά και άμα έρθει φέτος αυτό θα προχωρήσουμε, δε θα σταματήσουμε».

Για το φετινό στυλ του Αμαρουσίου: «Νομίζω ότι όλες οι ομάδες ξεκινούν με το στόχο να διατηρήσουν αλώβητη την έδρα τους, αλλά φέτος βλέπω στην ομάδα μου κάτι που μ’ αρέσει πάρα πολύ στα εκτός έδρας. Είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί, βασισμένοι πιο πολύ στην αμυντική ικανότητα των παιδιών. Μες στον «Άγιο Θωμά» ο τρόπος που παίζουμε επιθετικά θα μάς δώσει το κάτι παραπάνω».

Για το ότι η ομάδα δεν έχει ξένο παίκτη: «Είναι φιλοσοφία της ομάδος αυτή, να στηριχτούμε και στα δικά μας παιδιά. Δίνουμε χρόνο και χώρο σ’ αυτά. Για ‘μένα το μεγαλύτερο κίνητρο είναι, αν ανέβει η ομάδα, να βρουν τα παιδιά χώρο και χρόνο στην Α1, ενώ αν δε γίνει αυτό, να πάνε σε μια ομάδα στην Α1 και να προχωρήσουν μόνοι τους».

Για το επερχόμενο (12/11) παιχνίδι με τον Α.Σ. Παπάγου: «Ο Παπάγος παίζει εξαιρετικά. Παίξαμε και στο Κύπελλο μαζί, σε ένα ματς διαφήμιση. Έχει έναν πολύ δυνατό «κορμό», έναν ξένο που τού δίνει σωματικά και σε σκοράρισμα το κάτι παραπάνω, τα παιδιά φαίνεται ότι είναι αγαπημένα και υποστηρίζουν αυτό που τούς λέει ο προπονητής. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Με τ’ αποτελέσματα που ‘χει φέρει ο Παπάγος είναι δικαίως εκεί που είναι».