Skip to main content

CBA - Παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου ο Γιαο Μινγκ

Παρελθόν από την θέση του προέδρου του CBA αποτελεί ο Γιάο Μινγκ, καθώς η Λίγκα της Κίνας ανακοίνωσε την παραίτηση του πρώην άσου των Ρόκετς και 8 φορές NBA All Star από την θέση που διατηρούσε από το 2017.

Αν και η ανακοίνωση του CBA δεν αναφέρει τους λόγους της αποχώρησης του Μινγκ από την θέση του ισχυρού άνδρα της Λίγκας, ευχαριστώντας για τις υπηρεσίες του, η αλήθεια είναι πως το πρωτάθλημα της Κίνας είχε ταλανιστεί από διάφορα σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστική η αποβολή δύο ομάδων τον περασμένο μήνα από τους τελικούς, των Jiangsu Dragons και Shanghai Sharks, με την κατηγορία της χειραγώγησης του αγώνα, με αποτέλεσμα την νίκη των Sharks. Μάλιστα, παίκτες και μέλη από το τεχνικό σταφ και των δύο ομάδων τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα μέχρι και πέντε έτη!

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Γιάο Μινγκ στην ηγεσία της Λίγκας, είναι ο βετεράνος αθλητικός συντάκτης Χιου Γιτσένγκ, ο οποίος υπήρξε μέλος σε επιτροπές που διεκδικούσαν και επόπτευαν την διαχείριση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008, αλλά και των περσινών Χειμερινών Αγώνων και πάλι στο Πεκίνο.