Skip to main content

Ο Ντιέγκο Καλ Γκουτιέρεζ στο SuperBasket: «Θα προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τον αντίπαλο στον τελικό σχετικά με την άμυνα»

Ο προπονητής της Μπίνγκουα, Ντιέγκο Νικόλας Καλ Γκουτιέρεζ απάντησε σε ερώτηση του superbasket.gr, μετά την πρόκριση της Ουρουγουανικής ομάδας στον τελικό του BCL Americas, επισημαίνοντας τα στοιχεία που θέλει η ομάδα του να κρατήσει από τον ημιτελικό για τον τελικό.

Η Μπίνγκουα νίκησε την Κουίμσα με 98-91 στα ημιτελικά του BCL Amerixas και θα παίξει στον τελικό κόντρα στην Βραζιλιανική Σάο Πάολο. Το Final Eight του BCL Amerixas διοργανώνεται για τρίτη φορά και διεξάγεται φέτος στο γήπεδο Carioca Arena 1 στο Ρίο ντε Τζανέιρα της Βραζιλίας από τις 6 έως τις 9 Απρίλιου 2022. Η Μπίνγκουα με την έδρα της στην πρωτεύουσα, το Μοντεβιδέο, έχει 2 Sudamerica και θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον τρίτο της διεθνή τίτλο, ενώ έχει και τρία πρωταθλήματα Ουρουγουάης.

Όλα όσα απάντησε στην ερώτηση του superbasket.gr ο προπονητής της Μπίνγκουα, Ντιέγκο Νικόλας Καλ Γκουτιέρεζ:

Σχετικά με το αμυντικό κομμάτι, θα προσπαθήσουμε να διαβάσουμε πολύ καλά τον αντίπαλο στον τελικό και οι δύο αντίπαλοι είναι μεγάλου διαμετρήματος, ίσως ξέρουμε λίγο περισσότερο την Μίνας, γιατί παίξαμε εναντίον της στους ομίλους, αλλά σε κάθε περιπτωση, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να βρίσκουμε επιθετικές λύσεις που να είναι επιτυχημένες. Θεωρώ ότι κάναμε καλή δουλειά στην αμυντική ισορροπία, αντιμετωπίσουμε δύο ομάδες που έχουν ως χαρακτηριστικό τους, τις επιθέσεις στον αιφνιδιασμό και ήμασταν σε θέση να τα πάμε καλά και στα δύο παιχνίδια, οπότε θεωρώ ότι θα είναι επίσης ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να διατηρήσουμε.

Δείτε την ερώτηση του superbasket.gr στο σχετικό βίντεο στο 9:50: