Skip to main content

WNBA: Η Μπερντ γνώρισε την αποθέωση στον τελευταίο της αγώνα κανονικής περιόδου (vid)

Η θρυλική Σου Μπερντ αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε αγώνα κανονικής περιόδου στο WNBA και γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους των Σιάτλ Στορμ.

Ήταν μια ιστορική βραδιά στο Climate Pledge Arena, οπού 18.100 φίλαθλοι των Σιάτλ Στορμ γέμισαν το γήπεδο για να τιμήσουν και να αποθεώσουν την θρυλική Σου Μπερντ στον τελευταίο της αγώνα κανονικής περιόδου στο WNBA, ο οποίος ήταν με τις Λας Βέγκας Έισις.

Η 41χρονη Αμερικανίδα γκαρντ έχει κατακτήσει τα πάντα, μεταξύ άλλων τέσσερα πρωταθλήματα στο WNBA και πέντε μετάλλια με την εθνική των ΗΠΑ, με τελευταία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, όπου μαζί με τον Έντι Άρβαρεζ ήταν οι σημαιοφόροι της χώρας στην τελετή έναρξης.

Ιδιαίτερα, ο Δήμαρχος του Σιάτλ, Μπρους Χάρελ, ανακοίνωσε ότι εφεξής  αυτή η μέρα θα ονομάζεται "Ημέρα Σου Μπερντ" στην πόλη του. Πριν τον αγώνα, έγινε ένα απίστευτο Standing Ovation στην Μπερντ, δόθηκαν πολλά δώρα και αναμνηστικά, όπως ένα δακτυλίδι στο οποίο χώρεσαν όλη την καριέρα της: 21 χρόνια στο Σιάτλ, 4 πρωταθλήματα, πρώτη πασέρ στην ιστορία του WNBA.

"Δεν θα έχω στιγμή "Mamba Out" ανέφερε αρχικά η Μπερντ, αναφερόμενη στο αντίο του Κόμπι Μπράιαντ, αναφέροντας επιπρόσθετα ότι: "Θέλω να πω απλώς ότι σας αγαπάω πάρα πολύ και θα σας δω στα playoffs. Ηταν τιμή μου αυτό που έγινε σήμερα, όλος ο κόσμος που εμφανίστηκε. Ήταν μία γιορτή για το μπάσκετ στους Στορμ".

Για την ιστορία, το Σιάτλ νίκησε το Λας Βέγκας με 89-81, με την Μπερντ να έχει 9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Δείτε το σχετικό βίντεο: