Skip to main content

Πού θα παίζει τη νέα σεζόν ο Καλάθης;

Ο Έλληνας γκαρντ δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο με την Μπαρτσελόνα, όμως η παραμονή του στους Καταλανούς μόνο σίγουρη δεν μπορεί να θεωρείται, με τους «μνηστήρες» να είναι αρκετοί.

Η χρονιά για την Μπαρτσελόνα μόνο ως αποτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί. Παρά το ακριβό της ρόστερ, παρότι ήταν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο σε Ισπανία και Euroleague, οι «Μπλαουγκράνα» έχασαν τα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και έμειναν με το Κύπελλο Ισπανίας ως μοναδικό τρόπαιο της χρονιάς. Παρηγοριά στον άρρωστο, δηλαδή.

Μέσα σε όλα τα προβλήματα για την ομάδα, αβέβαιο φαντάζει το μέλλον του Νικ Καλάθη. Ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Euroleague (αφού με 1.711 ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη, έχοντας πάνω από 6 ανά αγώνα σε μέσο όρο) έχει οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του, όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα παραμείνει στη Βαρκελώνη.

Οι μνηστήρες είναι ασφαλώς πολλοί. Σύμφωνα με τις αποδόσεις της Novibet, τα φαβορί για την απόκτησή του είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Φενέρμπαχτσε.

Η Μακάμπι, με προπονητή ακόμα έναν πρώην πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού, τον Όντεντ Κάτας, προέρχεται από τη χειρότερη σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου και θέλει να κάνει ολική ανανέωση. Ο Ισραηλινός κόουτς φέρεται να θέλει τον Νικ, προκειμένου να του δώσει τα κλειδιά της επίθεσης.

Όσο για τη Φενέρ, η παρουσία και μόνο του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο, με τον οποίο ο Καλάθης συνυπήρξε για χρόνια στον Παναθηναϊκό, προφανώς μπορεί να παίξει ρόλο στην επιλογή του διεθνούς πλέι μέικερ.

Στη λίστα των αποδόσεων συναντάμε ακόμα τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Παρότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί, είναι πολλοί οι λόγοι που και οι δύο περιπτώσεις μοιάζουν πολύ δύσκολες σε σχέση με τις άλλες εναλλακτικές του Καλάθη.