Skip to main content

Shot Clock: Πέντε σταρ που αξίζει να δούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου φτάνει στο τέλος της και το «Shot Clock» γράφει για πέντε παίκτες που αναμένεται να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους.

Το παγκόσμιο κύπελλο έρχεται σε λίγες μέρες στους δέκτες μας και είναι γεμάτο μεγάλους σταρ των εθνικών ομάδων. Παρά το γεγονός ότι τα πολύ μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου μπάσκετ απουσιάζουν (με εξαίρεση τον Λούκα Ντόνσιτς), υπάρχουν μια σειρά από εξαιρετικούς παίκτες που, ιδιαίτερα ο κόσμος που δεν έχει την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να τους δει στο ΝΒΑ, θα πρέπει να ρίξει μια ματιά!

Φραντς Βάγκνερ:

O νεαρός σταρ των Ορλάντο Μάτζικ εμφανίζεται κάθε χρόνο και καλύτερος! Με ύψος 2.06 μ. και παιχνίδι που αντιστοιχεί σε guard είναι ένας από τους πιο ικανούς και versatile παίκτες στον πλανήτη, καθώς μπορεί να σκοράρει, να δημιουργήσει και να μαρκάρει σε πολλές θέσεις. Το παιχνίδι της FIBA θα έλεγε κανείς ότι του ταιριάζει ακόμη πιο πολύ και με αυτόν δίπλα στους υπόλοιπους εξαιρετικούς παίκτες η Γερμανία αποτελεί μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα.

Τζος Γκίντεϊ:

Ένας pass first άσσος που βλέπει τον κόσμο από τα 203 εκατοστά, τρέχει τον αιφνιδιασμό εξαιρετικά και μπορεί να δημιουργήσει όσο λίγοι τόσο από το pick and roll, όσο και παίρνοντας τη μπάλα στο mid post απέναντι σε πιο κοντούς guard. Η σεζόν που τελείωσε ήταν απλά μαγική για αυτόν στην Οκλαχόμα και περιμένουμε να δείξει τις ικανότητες του με την πανίσχυρη Αυστραλία.

Καρλ Άντονι Τάουνς

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του φετινού Μουντομπάσκετ κατεβαίνει με την Δομινικανή Δημοκρατία και για μας είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Μπορεί ο Τάουνς να οδηγήσει την ομάδα του στους «16»; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η καλαθομηχανή των Wolves θα μας δώσει μερικά εντυπωσιακά ματς, καθώς οι ικανότητες του για Center είναι κάτι σπάνιο στις διοργανώσεις της FIBA.

Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ

Superscorer, απίθανος ball handler, μοναδικός στα τελειώματα των φάσεων, εξαιρετικός αμυντικός και…πλέον playmaker! O SGA, ένας σπουδαίος παίκτης, μόλις στα 24 του, καλείται να έχει μεγάλο φορτίο ως άσσος μιας και ο Τζαμάλ Μάρεϊ απουσιάζει και εννοείται πώς περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον πώς θα ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο για μια ομάδα που είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης.

Τζέιλεν Μπράνσον

Σε μια εθνική Αμερικής που κατεβαίνει…με τα τρίτα (ίσως και.. τέταρτα ή πέμπτα θα έλεγε κανείς), ο Jalen Brunson είναι ο άσσος που ορίζει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ο σταρ των Νικς είναι κομμένος και ραμμένος για το FIBA basketball, είναι πανέξυπνος και εξαιρετικός χειριστής και περιμένουμε να ηγηθεί μιας ομάδας που θα βασιστεί στην άμυνά της για το χρυσό!