Skip to main content

Shot Clock – WC Group A: Φαβορί η Ιταλία, μάχη ανάμεσα σε Φιλιππίνες και Δομινικανή Δημοκρατία

Η άμμος στην κλεψύδρα, για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κοντεύει να εξαντληθεί και το «Shot Clock» παρουσιάζει κάθε όμιλο ξεχωριστά.

Το 2023 είναι χρονιά παγκοσμίου κυπέλλου και φυσικά πρέπει να είμαστε έτοιμοι και διαβασμένοι εν όψει των μεγάλων αγώνων. Οπότε με στόχο να έχετε την πιο αναλυτική ματιά που μπορείτε να έχετε σας παρουσιάζουμε κάθε όμιλο ξεχωριστά με τα κείμενά μας!

Group A

Αγκόλα

Τeam Profile: Η Αγκόλα είναι μια ομάδα που δεν διεκδικεί ιδιαίτερα πράγματα, αλλά το γεγονός ότι έχει πέσει σε έναν τόσο εύκολο όμιλο δεν αποκλείει ακόμη και το πιο τρελό τους όνειρο! Μια πρόκριση στην επόμενη φάση. Για να το κάνουν αυτό, θα τρέξουν το γήπεδο, θα επιδιώξουν να ανεβάσουν τον ρυθμό και θα προσπαθήσουν να βασιστούν στον Bruno Fernando. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, αλλά…αξίζει για ένα όνειρο να ζεις.

Star Player: O Μπρούνο Φερνάντο, μπορεί να είχε μόλις 4 πόντους μ.ο. με τους Χοκς, αλλά για την ομάδα της Αγκόλα είναι μια τεράστια πολυτέλεια! Ο θηριώδης Center (2.06 σε ύψος, αλλά πάρα πολύ αθλητικός και πολύ μακριά άκρα) θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Τί θα πετύχουν: Μια νίκη απέναντι στις Φιλιππίνες στο δεύτερο ματς του ομίλου και όλα για όλα στο τρίτο με τη Δομινικανή Δημοκρατία. Λέτε;

Φιλιππίνες

Τeam Profile: Οι διοργανωτές δε στερούνται αγάπης για το άθλημα, όπως δε στερούνται και ταλέντο. Στο οργανωμένο μπάσκετ είναι που λίγο…το χάνουν. Το Run and Gun παιχνίδι τους θα είναι Must watch με τουλάχιστον 6 παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σκοράρουν πολλούς πόντους. Προεξέχων; Ο ένας και μοναδικός του είδους, Τζόρνταν Κλάρκσον!

Star Player: Ο Τζόρνταν Κλάρκσον θα σουτάρει τουλάχιστον 25 σουτ ανά παιχνίδι. Αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Δεν είναι απλά ο σταρ της ομάδας. Είναι ο λόγος που αυτή η ομάδα πιστεύει ότι θα πάει ψηλά!

Τί θα πετύχουν: Θα τα παίξουν όλα για όλα στο πρώτο ματς απέναντι στην Δομινικανή Δημοκρατία του ΚΑΤ. Αν κερδίσουν, τότε λογικά θα περάσουν από το εμπόδιο της Αγκόλα και θα τους δούμε στον επόμενο γύρο.

Δομινικανή Δημοκρατία

Τeam Profile: Ας είμαστε ρεαλιστές. Παρά την απουσία των Χόρφορντ και Ντουάρτε, η Δομινικανή Δημοκρατία κατεβάζει την καλύτερη ομάδα στην ιστορία της και πρέπει να θεωρείται το φαβορί για τη δεύτερη θέση. Στη περιφέρεια δεσπόζει ο παικταράς Λέστερ Κινόνες, ο…σωσίας του Τζόρνταν Πουλ, ενώ μαζί του είναι ο βασικός άσσος της Χουβεντούτ, Φέλιζ που έρχεται από εξαιρετική σεζόν και ο Μοντέρο, ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην ACB. Όσο για τους ψηλούς; Στο 4 είναι ο Καρλ Άντονι Τάουνς, δε χρειάζονται συστάσεις και στο 5 το κτήνος της Καρσικάγια, ο Άνχελ Ντελγκάδο, ένας από τους καλύτερους ριμπάουντερ και χειρότερους παίκτες στις βολές σε όλη την Ευρώπη.

Star Player: Ο Καρλ Άντονι Τάουνς επιστρέφει στην Εθνική του μετά το 2013, που έπαιξε στην ηλικία των 17. Πλέον είναι εδώ και είναι για μια διάκριση. Το ρόστερ και ο όμιλος είναι με το μέρος του!

Τί θα πετύχουν: Παρότι είναι δύσκολο να νικήσουν την Ιταλία, η πρόκριση στην επόμενη φάση πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ιταλία

Τeam Profile: Η Ιταλία είναι ένα δεμένο σύνολο με παίκτες εργαλεία που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στο παρκέ. Με όπλο την ομοιογένειά τους και με πρωταγωνιστή τον Σιμόνε Φοντέκιο, οι Ιταλοί θέλουν να φτάσουν μέχρι τα μετάλλια, όμως είναι αρκετά δύσκολο να το καταφέρουν. Το ρόστερ τους, παρά τα θετικά στοιχεία, φαίνεται να μην έχει το βάθος για μια τόσο μεγάλη διάκριση, όμως είναι σίγουρα μια ισχυρή ομάδα

Star Player: Σχεδόν σε όλα τα φιλικά, ο Σιμόνε Φοντέκιο ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Είναι δεδομένα ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και αυτός που μπορεί να την κάνει να πάει ένα βήμα παραπέρα όταν τα ματς θα κρίνονται στο τέλος!

Τί θα πετύχουν: Ο στόχος είναι η οκτάδα και οι διασταυρώσεις είναι απλά ιδανικές. Είναι η ευκαιρία της Ιταλίας για κάτι πολύ μεγάλο!