Skip to main content

Ευρωμπάσκετ: Μια ματιά στα ζευγάρια των «16»

Το «Shot Clock» προλογίζει τις πρώτες νοκ άουτ μάχες μιας συναρπαστικής έως τώρα διοργάνωσης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Το καταπληκτικό φετινό Ευρωμπάσκετ φτάνει στην τελική του ευθεία. Ας δούμε τα ζευγάρια και τι να περιμένουμε από αυτά!

Γερμανία – Μαυροβούνιο

Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα είναι ο αντίπαλος της Εθνικής μας - εφόσον αυτή κερδίσει την Τσεχία. Η Γερμανία είναι μια καλύτερη ομάδα από το Μαυροβούνιο με υπεροπλία σε όλες τις θέσεις. Περιμένουμε ένα δυνατό ματς, που όμως θα γύρει γρήγορα προς την πλευρά της γηπεδούχου.

Ελλάδα – Τσεχία

Παρά το γεγονός ότι η Τσεχία βρίσκει σταδιακά ρυθμό και ο Satoranski έχει βρει τον εαυτό του, η λογική λέει ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Η Τσεχία έχει μια σειρά από παίκτες "Εθνικής", που είναι σχετικά άγνωστοι στο ευρύ κοινό, άλλα αποδίδουν εξαιρετικά με το εθνόσημο και βασίζονται στο pick and roll παιχνίδι των star της Satoranski- Vesely. Παρόλα αυτά, η ομάδα μας φέτος είναι πολύ καλή για να μας βάλει δύσκολα η Τσεχία.

Ισπανία – Λιθουανία

Ο coach Scariolo έχει παρουσιάσει για άλλη μια φορά κάτι εξαιρετικό. Ωστόσο, η ομάδα του απλά δεν έχει αρκετό ταλέντο και ο Willy Hernangomez μόνος του δε φτάνει. Από την άλλη, η Λιθουανία, αφού επιβίωσε από τον όμιλο-φωτιά αναμένουμε να κυριαρχήσει με πρωταγωνιστή τον Jonas Valanciunas.

Φινλανδία – Κροατία

Έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια. Η Φινλανδία, ομάδα αρκετά δεμένη με καλή χημεία, βασίζεται επιθετικά στον απόλυτο star της, τον Lauri Markannen που έχει μέσο όρο 24.8 πόντους σε 26 λεπτά αγώνα! Η Κροατία, πάρα το γεγονός ότι έχει ταλέντο, παρουσιάζεται ξανά μέτρια, χωρίς συνοχή και ρόλους. Ο Bojan Bogdanovic φαίνεται να μοιάζει μόνος του, ωστόσο με τον Zubac να μην έχει εμφανιστεί καλός ως τώρα περιμένουμε ένα καλό του ματς και περιμένουμε η Κροατία να επικρατήσει σε ένα αναμενόμενο ντέρμπι.

Σλοβενία – Βέλγιο

Εδώ τα λόγια περισσεύουν. Το Βέλγιο πέφτει με ένα από τα φαβορί και θα χάσει εύκολα. Ήδη έχει κάνει την υπέρβασή του και αυτό είναι αρκετό για μια ομάδα που κέρδισε την Ισπανία στους ομίλους.

Ουκρανία – Πολωνία

Εξαιρετικά αμφίρροπο ζευγάρι με δύο ομάδες που δε συνηθίζουμε να πρωταγωνιστούν στα Ευρωμπάσκετ. Αν μας ρωτήσετε πότε ξαναπήγε στους "8" η Ουκρανία δε θα ξέρουμε πιθανότατα να σας πούμε, όμως φέτος είναι η χρονιά της. In Svi we trust!

Τουρκία - Γαλλία

Σε αυτό το ζευγάρι συναντάμε δύο πολύ δυνατές ομάδες, που όμως έχουν πάνω τους τη στάμπα της απογοήτευσης. Πρέπει ωστόσο να γνωρίζουμε ότι από τη στιγμή που περνά η φάση των ομίλων όλα αλλάζουν. Από τη μια, οι Τούρκοι παίζουν "εντός έδρας" μιας και το Βερολίνο έχει πολλούς Τούρκους μετανάστες και ξέρουμε ότι η Τουρκία στην έδρα της είναι δυνατή. Από την άλλη, η Γαλλία δεν έχει κάνει ακόμη ένα πραγματικά καλό ματς. Η εκτίμησή μας είναι ότι θα το κάνει τώρα και θα κερδίσει την Τουρκία σε ένα πραγματικό ντέρμπι.

Σερβία – Ιταλία

Οι Ιταλοί, παρά τη μαχητικότητα τους, απλά δεν είναι αρκετά καλοί για τους Σέρβους. Το φαβορί της διοργάνωσης έχει πολλούς παίκτες του σε καλή κατάσταση και θα φτάσει εύκολα στους "8" νικώντας τους Ιταλούς.

Για περισσότερες αναλύσεις κάντε subscribe στο κανάλι μας στο YouTube.