Skip to main content

Οι rookies στην Ευρωλίγκα που αξίζει να παρακολουθήσουμε (part 1)

Ενόψει της έναρξης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, το «Shot Clock» γράφει για τους παίκτες που έχουν τα εχέγγυα να ξεχωρίσουν, από την παρθενική τους συμμετοχή.

Το Ευρωμπάσκετ πλέον αποτελεί παρελθόν και τα μάτια του μπασκετικού κόσμου στρέφονται στην έναρξη της σεζόν στις δύο μεγαλύτερες λίγκες του κόσμου, το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα. Το φετινό καλοκαίρι το μεταγραφικό παζάρι στην Ευρωλίγκα μας έδωσε σημαντικές αλλαγές και αρκετοί είναι οι παίκτες που έρχονται να αλλάξουν επίπεδο τις ομάδες τους από την πρώτη κιόλας τους σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το αν θα τα καταφέρουν ή όχι είναι μια συζήτηση που θα γίνει μέσα στη σεζόν. Μέχρι τότε όμως ας δούμε μερικά ονόματα που ξεχωρίζουν:

Jonathan Motley

Για τον Motley έχουμε ξαναγράψει και θα ξαναγράψουμε μιας και κάθε φορά φαίνεται να δικαιώνει την επιλογή μας. Μετά από φανταστικές σεζόν σε G League και Νότια Κορέα, ήρθε πέρσι στην Ευρώπη με στόχο να δείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα. Με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ μέσο όρο στο EuroCup και 19.3 πόντους και 6.5 ριμπάουντ στη VTB σε 26’ αγώνα καταλαβαίνουμε ότι η προσαρμογή του ήταν αρκετά καλή. Στη Φενέρ θα έχει τον ρόλο του rim runner ψηλού, θα είναι ο pick and roll partner του Νικ Καλάθη και αναμένεται να ξεχωρίσει άμεσα και να γίνει ένας από τους αγαπημένους παίκτες της κερκίδας.

Carsen Edwards

Άλλος ένας παίκτης της Φενέρ στη σημερινή μας λίστα, δείγμα της μεθοδικότητας με την οποία κινήθηκε η ομάδα του coach Ιτούδη. Ο Edwards είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί το χρόνο του για να προσαρμοστεί και ενώ σίγουρα θα δούμε μερικά παιχνίδια με 25+ πόντους, θα δούμε και μερικά με μεγάλη αστοχία. Κάθε σκόρερ με το δικό του στυλ παιχνιδιού και σωματοδομή, χρειάζεται χρόνο για να βρει τα…κουμπιά της διοργάνωσης. Κι όμως, το παιχνίδι του είναι εντυπωσιακό, η ικανότητά του στο σκοράρισμα μοναδική και για αυτό θα του δώσουμε όσο χρόνο χρειαστεί.

Semi Ojeleye

Ο νέος παίκτης της Virtus είναι από αυτούς που θα έχουμε στραμμένα τα βλέμματα πάνω τους όλη τη σεζόν. Παρά το γεγονός ότι δε κατάφερε να ξεχωρίσει στο ΝΒΑ, μιας και επιθετικά ήταν πάντα πολύ κάτω του μετρίου, στην Ευρώπη έχει μεγάλη σωματική και αθλητική  διαφορά με τους παίκτες στη θέση του. Ο πρώην παίκτης των Bucks και των Celtics ταιριάζει γάντι στη δική μας πλευρά του Ατλαντικού και αναμένουμε να έχει μια δυνατή παρουσία και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ignas Brazdeikis

Για τον Brazdeikis είχαμε επιφυλάξεις για το αν και κατά πόσο θα καταφέρει να είναι καλός σε ένα στυλ παιχνιδιού που ίσως δε του δώσει τη μπάλα στα χέρια του. Τον είδαμε με τη Λιθουανία όμως και ξεχωρίσαμε το γεγονός ότι στα 23 του έχει ένα καλοδουλεμένο all-around παιχνίδι, που μπορεί να κάνει τα πάντα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στη Ζαλγκίρις, με αυξημένο ρόλο, θα είναι από τα φαβορί για τον καλύτερο ρούκι της σεζόν!