Skip to main content

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος βραβεύθηκαν για το φιλανθρωπικό τους έργο (pics)

Ακόμα μία διάκριση για τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, επικεφαλής της Arcadia Shipping και ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, καθώς τιμήθηκαν με το χρυσό βραβείο ESG στην κατηγορία Philanthropy, για το σπουδαίο φιλανθρωπικό τους έργο.

Το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται σε προσωπικότητες των οποίων η γενναιοδωρία έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε περιόδους κρίσεις, όπως αυτή που ζούμε τώρα, με τις δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρωπότητα από την κλιματική αλλαγή.

Σε αυτή ακριβώς την δύσκολη περίοδο, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος βοήθησαν σημαντικά στην προσπάθεια ανακούφισης των κατοίκων πληγεισών περιοχών όπως η Θεσσαλία.

«Η προσφορά μας στην κοινωνία είναι για εμάς καθήκον και πηγή έμπνευσης. Αυτό μας έμαθαν οι γονείς μας και ο παππούς μας. Έτσι μεγαλώσαμε. Αν προσφέρεις στον τόπο σου ό,τι άλλο επίτευγμα και να έχεις πετύχει δεν έχει μεγαλύτερη σημασία» ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου ο οποίος προσέθεσε:

«Η σημερινή αναγνώριση μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το έργο μας. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλους τους συνεργάτες μας στην Arcadia και στα πλοία και στο γραφείο για την αφοσίωση τους και την καθημερινή συνεισφορά τους».

Τα βραβεία ESG (τα αρχικά των οποίων προέρχονται από τις λέξεις Environment / Περιβάλλον, Society / Κοινωνία, Governance / ΑΔιακυβέρνηση), γεννήθηκαν ως ιδέα από την ανάγκη των ανθρώπων της ελληνικής ναυτιλίας όχι απλώς για να τιμηθούν αλλά για να παραμένουν πρωτοπόροι απέναντι στις προκλήσεις της εποχής