Skip to main content

Φοιτητής παρουσίασε ερασιτέχνες ως «Εθνική Κολομβίας» σε φιλικό τουρνουά στην Ρωσία

Μπάχαλο σε τουρνουά στην Ρωσία, με φοιτητή να κατεβάζει ερασιτεχνική ομάδα ως την… εθνική Κολομβίας!

Απίστευτα τα όσα συνέβησαν στο φιλικό τουρνουά «Frienship Cup», καθώς μία ομάδα ερασιτεχνών κατέβηκε ως «εθνική Κολομβίας», γνωρίζοντας τους διασυρμούς, αρχικά από την BC Parma με 155-53 και εν συνεχεία από την Βενεζουέλα με 108-57, αναγκάζοντας μέχρι και την ομοσπονδία της χώρας να προχωρήσει σε ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα που αγωνίστηκε στα φιλικά, δεν ήταν η εθνική ομάδα της Κολομβίας!

"Η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Κολομβίας ενημερώνει ότι μετά από πολλαπλές αναφορές ψηφιακών ΜΜΕ, παρουσιάζεται μια υποτιθέμενη συμμετοχή της εθνικής ομάδας σε φιλικό τουρνουά στη Ρωσία. Σας πληροφορούμε και σας προειδοποιούμε με σεβασμό ότι η Ομοσπονδία δεν έλαβε ποτέ επίσημη πρόταση για να συμμετάσχει στο τουρνουά, ότι η Ομοσπονδία δεν έστειλε καμία ομάδα στην Ρωσία και ότι θα λάβει κάθε νομικό μέτρο απέναντι σε όσους εκμεταλλεύτηκαν την εικόνα και το λογότυπό της", ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας της Κολομβίας, ενώ από την πλευρά του, ο Αντρέι Κιριλένκο, πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας, εξήγησε τι συνέβη.

"Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όλες οι επαφές με την ομάδα από την Κολομβία έγιναν αποκλειστικά μέσω επίσημων διαύλων επικοινωνίας. Η θέση μας παραμένει αναλλοίωτη. Κάθε επικοινωνία και συνεργασία έγινε μόνο από διαπιστευμένες και επίσημες πηγές. Μετά από το πρώτο ματς, καταλάβαμε ότι το επίπεδο της ομάδας από την Κολομβία ήταν πολύ πίσω. Για αυτό, έχουμε τροποποιήσει το πρόγραμμα και το φορμάτ της διοργάνωσης για να συνεχιστεί ομαλά".

Όσον αφορά τον άνθρωπο πίσω από το… φιάσκο, ήταν ο Μοσκέρα Ντουράντ Κρίστιαν Ντέιβιντ, φοιτητής, γεννημένος στην Μπογκοτά και κάτοικος Καζάν, ο οποίος, όπως αναφέρει η  ιστοσελίδα sports.ru, συγκρότησε μία ομάδα αποτελούμενη από μηχανικούς και ερασιτέχνες αθλητές, στην οποία φόρεσε επίσημο ρουχισμό της εθνικής Κολομβίας, για να ακολουθήσει το… φιάσκο στο τουρνουά της Ρωσίας.

Μάλιστα, η ρωσική ιστοσελίδα δημοσίευσε και τα σχετικά έγγραφα με τις συζητήσεις των δύο ομοσπονδιών, με τον 25χρονο Κολομβιανό φοιτητή να κινδυνεύει με νομικές συνέπειες.