Skip to main content

Παναθηναϊκός-Προμηθέας 66-34: Ο Παπαδημητρίου έκανε την διαφορά

O Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Προμηθέα Πατρών με 66-34 και έκανε το 2/2 στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων, χάρη στο τρομερό δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Παπαδημητρίου έκανε την διαφορά με 20 πόντους.

Οι δύο ομάδες μπήκαν σκληρά στο ματς δίνοντας έμφαση στην άμυνα, με τον Παναθηναϊκό να υπερτερεί ελαφρώς, δυσκολεύοντας τον Προμηθέα να βρει πόντους κοντά στο καλάθι. Το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα, με τους «πράσινους» να έχουν το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο με 17-13, κυρίως χάρη στον Αβδάλα ο οποίος βοήθησε σημαντικά και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Στην δεύτερη περίοδο, ο ΠΑΟ μπήκε και πάλι δυναμικά και με ένα γρήγορο 5-0, ανέβασε την διαφορά στους 9, 22-13, χάρη στην καλή του άμυνα, έκλεψε μπάλες και βρήκε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» έκαναν ότι ήθελαν τους Πατρινούς, τρέχοντας ένα επί μέρους σκορ 28-9, εκτοξεύοντας έτσι την διαφορά στους 23 (45-22) στην ανάπαυλα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας προσπαθούσε να γυρίσει το ματς μέσα από την άμυνα του, όμως επιθετικά δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός και έτσι ο ΠΑΟ συντηρούσε απλώς την διαφορά παρά το γεγονός πως και αυτός δυσκολευόταν να σκοράρει. Ήλεγξε ολοκληρωτικά τα ριμπάουντ και έτσι δεν άφησε να φανεί η επιθετική δυσκολία. «Φτωχή» συγκομιδή πόντων για αμφότερες τις ομάδες, με το επί μέρους σκορ περιόδου να είναι μόλις στο 9-5 υπέρ των «πρασίνων», με την περίοδο να ολοκληρώνεται στο 54-27.

Η τελευταία περίοδος ήταν καθαρά τυπική διαδικασία, με την διαφορά να αυξάνεται συνεχώς και να φτάνει ως και τους 35 πόντους. Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια εύκολη νίκη με το τελικό σκορ να επικυρώνεται στο 66-34.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Παπαδημητρίου με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 2 ασίστ, 1 μπλοκ και 1 λάθος. Ακολούθησε ο Ματσίρας με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Από πλευράς Προμηθέα, ξεχώρισε ο Ράγκος με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα αλλά και 5 λάθη. Το στατιστικό που έκανε την διαφορά για τις δύο ομάδες ήταν τα ριμπάουντ με τους Πατρινούς να «κατεβάζουν» 33 έναντι 44 του Παναθηναϊκού.

Το φύλλο αγώνα

Παναθηναϊκός-Προμηθέας 66-34

Διαιτητές: Θεονάς-Τσολάκος

Δεκάλεπτα: 17-13, 45-22, 54-27, 66-34

Παναθηναϊκός (Ραχοβίτσας): Δήμου 7, Καρακώστας 8, Αβδάλας 6, Ντόλγκαν, Μπάλα-Καγιού, Κουτσονικόλας 7, Παπαδημητρίου 20, Παπαϊωάννου, Ματσίρας 12, Ζουγανέλης 2, Γκιομέμος 2, Σμαραγδάκης 2

Προμηθέας Π. (Μελιγδης): Καρκούλιας, Ράγκος 11, Βασιλόπουλος 5, Πλωτάς, Βασιλείου 7, Σιδεράκος 4, Κουρέπης 2, Ταχυρίδης 5, Κοσώνης