Skip to main content

«Έφυγε» ο Πέτρος Λινάρδος

Την μάχη με τον θάνατο, σε ηλικία 96 ετών, έχασε ο Πέτρος Λινάρδος, μία από τις μεγαλύτερες μορφές της αθλητικής δημοσιογραφίας της χώρας μας και πατέρας του παλαίμαχου παίκτη, πρωταθλητή Ευρώπης το 1987 και νυν προπονητή, Νίκου Λινάρδου.

Ο Πέτρος Λινάρδος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, από οικογένεια Μικρασιατών, που άφησε πίσω της την Σμύρνη, μετά την καταστροφή του 1922,  ξεκίνησε την δημοσιογραφία το 1959, ενώ εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στην Αθλητική Ηχώ, στο Βήμα, στα Νέα και στον Ταχυδρόμο.

Τον Πέτρο Λινάρδο αποχαιρέτησε μέσω Facebook ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, του οποίου ο εκλιπών υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος επί 16 συνεχόμενα χρόνια.

Αναλυτικά:

"Ο Ελληνικός Αθλητισμός και η Αθλητική Δημοσιογραφία πενθούν για τον «Πατριάρχη» των Αθλητικών Συντακτών Πέτρο Λινάρδο που «έφυγε» σήμερα το πρωί σε ηλικία 97 ετών. Για μένα ήταν πολλά πράγματα μαζί ο Πέτρος Λινάρδος, τον οποίο διαδέχτηκα στην ηγεσία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γιούς του, το Νίκο και το Δημήτρη.

Καλό ταξίδι μεγάλε δάσκαλε της δημοσιογραφίας... Σε ευγνωμονούμε για όσα πρόσφερες στον κλάδο μας..."