Skip to main content

Basket League – Στην Ρόδο το Super Cup, στην Καρδίτσα το All Star Game

Τους τόπους διεξαγωγής του Super Cup, με το οποίο θα εκκινήσει η σεζόν 2023/24, αλλά και του All Star Game, αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ, μέσω του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης (13/4).

Έτσι, όπως και την φετινή σεζόν, έτσι και την επόμενη, η Ρόδος θα φιλοξενήσει το Super Cup, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά το All Star Game της νέας περιόδου, θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα, το διήμερο 16-17/12.

Παράλληλα, έγινε γνωστή και η ημερομηνία έναρξης της κανονικής περιόδου της Basket League, με το νέο πρωτάθλημα να εκκινεί το διήμερο 7-8/10 και την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 13 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά το φινάλε του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ: 

Το... άτυπο τζάμπολ της σεζόν, η εκδήλωση για τις Βραβεύσεις των Κορυφαίων της Basket League της αγωνιστικής χρονιάς 2022-23, η Κλήρωση και η Παρουσίαση του νέου Πρωταθλήματος να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αθήνα.

Το Super Cup 2023 με την συμμετοχή των 4 πρώτων ομάδων της τελικής βαθμολογίας της Basket League της σεζόν 2022-23 μετά την επιτυχημένη περυσινή διοργάνωση, θα γίνει ξανά στο νησί της Ρόδου, το Σάββατο και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου.

Ο θεσμός του Super Cup έχει καθιερωθεί ως η εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου για το επαγγελματικό μπάσκετ.

Το τζάμπολ του 32ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος της Basket League θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα από το Super Cup το Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Οκτωβρίου με την διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

Η γιορτή του επαγγελματικού μπάσκετ, το All Star Game θα είναι και φέτος χριστουγεννιάτικο και θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην πόλη της Καρδίτσας, το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου.