Skip to main content

Τσιακμάς: «Μεγάλη επιτυχία η επιστροφή στην 4αδα, από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ο Ολυμπιακός»

Για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά της Basket League και τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Φώτη Τακιανό, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Νίκος Τσιακμάς.

Αναλυτικά ο γκαρντ του δικέφαλου μίλησε:

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: «Η ομάδα έχει διανύσει μια εξαιρετική πορεία. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία που η ομάδα επιστρέφει στη 4άδα μετά από 5 χρόνια και ιδίως μετά απ’ την περσινή χρονιά που δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Φέτος επιστρέφουμε στις επιτυχίες, αλλά δε σταματάμε εδώ, έχουμε δρόμο μπροστά μας και ευελπιστούμε να είμαστε υγιείς και να πάνε όλα καλά».

Για το πού οφείλεται αυτή η πορεία: «Είμαστε οικογένεια. Πραγματικά έχουμε κάνει υπερβάσεις και ανατροπές, αλλά τίποτα δε θα γινόταν αν δεν ήμασταν μια οικογένεια. Το κλίμα που υπάρχει στ’ αποδυτήρια και γενικότερα στην ομάδα απ’ τη διοίκηση μέχρι και όλους τους παίκτες είναι εξαιρετικό και θεωρώ ότι είναι απ’ τους βασικότερους παράγοντες που η ομάδα έχει κάνει όλη αυτήν την πορεία».

Για τους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι μια απ’ τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δυστυχώς υπάρχει διαφορά δυναμικής και στο μπάτζετ και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα πάμε να δουλέψουμε, να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Σίγουρα θα ήθελα να δω τον ΠΑΟΚ μες στην τριάδα και μακάρι να πάνε όλα καλά και να μπορέσουμε στο τέλος της σεζόν να είμαστε εκεί».

Για τον κόουτς Φώτη Τακιανό: «Το πολύ καλό finish που κάναμε πρέπει να το πιστώσουμε κατά κύριο λόγο στο κόουτς Τακιανό. Ήρθε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και για ‘μας τους παίκτες και για τον ίδιο, απ’ την άποψη ότι ήρθε μεσούσης της σεζόν. Ωστόσο θεωρώ ότι η δουλειά που έγινε απ’ όλους ήταν εξαιρετική, απ’ την πρώτη στιγμή θέλαμε να βοηθήσουμε και εμείς αυτόν και αυτός εμάς. Θεωρώ ότι μάς βοήθησε πάρα πολύ και ήταν απ’ τους βασικούς παράγοντες που μπορέσαμε να κάνουμε σπουδαίες νίκες, να τερματίσουμε στην 4η θέση στη κανονική διάρκεια και να περάσουμε στην τελική 4άδα μέσω των play-off».

Για τον Γιανίκ Φράνκε: «Ο Γιανίκ είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, μπορεί να σκοράρει με πάρα πολλούς τρόπους, είναι ένα «όπλο» στην ομάδα μας. Τόσο ο Γιανίκ, όσο και όλη η ομάδα δουλεύουμε πάρα πολύ. Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε, γιατί μπορεί να μας βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Εύχομαι να έχει υγεία και ο Γιανίκ και όλη η ομάδα και να μπορεί να κάνει και ο ίδιος και όλα τα παιδιά πολύ καλές εμφανίσεις και να βοηθούν την ομάδα μας».

Για το αν τούς δίνουν κίνητρο τα άλλα τμήματα του ΠΑΟΚ που πρωταγωνιστούν: «Βλέπουμε πολλά τμήματα του ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστούν. Γενικότερα υπάρχει το κλίμα της οικογένειας, γιατί κι εμείς παρακολουθούμε παιχνίδια τους, αλλά και αυτοί δικά μας. Σίγουρα ήταν ένα έξτρα κίνητρο να θέλουμε κι εμείς ν’ αφήσουμε το στίγμα μας και γενικότερα να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας που τον θέλουμε σε κάθε αγώνα δίπλα μας και να συνεχίζει να μάς στηρίζει όπως κάνει μέχρι τώρα».

Για τη φετινή σεζόν που πραγματοποιεί ο ίδιος: «Εμένα είναι η 2η μου χρονιά στην Α1. Προέρχομαι απ’ τον Απόλλωνα, που είναι σε διαφορετικό level και με διαφορετικούς στόχους απ’ τον ΠΑΟΚ. Προσπαθώ να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα, καθώς ξέρω ότι υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις και υπάρχουν μειονεκτήματα που πρέπει να βελτιώσω, ωστόσο στους τελευταίους αγώνες και με την έλευση του κόουτς ο ρόλος μου έχει αλλάξει, είμαι πιο ενεργός και μ’ αρέσει αυτό, γιατί νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω. Όλη η ομάδα μ’ έχει βοηθήσει απ’ την πρώτη στιγμή να καταλάβω πού βρίσκομαι και τι θέλουν από εμένα. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, ανεξαρτήτως του ποιος θα κάνει το βήμα παραπάνω».