Skip to main content

Πονίτκα: «Σήμερα όλοι πρόσφεραν κάτι, όλοι πάλευαν για τον ίδιο στόχο»

Ο Ματέους Πονίτκα ήταν ο άνθρωπος του αγώνα στο ΟΑΚΑ. Ήταν σταθερά καλός σε όλο το παιχνίδι και αυτός που στο τέλος με ένα σουτ έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό απέναντι στον Ολυμπιακό με 67-65, οδηγώντας στο 1-1 στη σειρά των τελικών.

«Ήμουν έξαλλος μετά το πρώτο παιχνίδι», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ πριν συνεχίσει: «Κάναμε λάθη στο τέλος και τους δώσαμε την ευκαιρία, γιατί παίξαμε πολύ καλά και στο πρώτο παιχνίδι και με λίγο τύχη θα μπορούσαμε να είμαστε τώρα στο 2-0. Δικαιούμασταν τη νίκη σήμερα». Ο Πονίτκα τόνισε πως «σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι» και επέστρεψε στις φετινές αναμετρήσεις των αιωνίων: «Προσπαθούμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι . Πολλά παιχνίδια θα μπορούσαμε να νικήσουμε στο τελευταίο σουτ, κάτι που δεν γινόταν. Έγινε σήμερα. Όλη η ομάδα πάλεψε, αφήσαμε καρδιά και ιδρώτα και οι 65 πόντοι για τον Ολυμπιακό είναι ένα καλό αποτέλεσμα αμυντικά για εμάς. Μείναμε ως ομάδα ενωμένοι. Προσπαθήσαμε να τελειώσουμε αυτήν την κατάρα και το κακό σερί 14 ηττών. Είναι 1-0 για εμάς πλέον. Ίσως η ώρα να αλλάξει το σερί».

Για τον ίδιο ήταν καθοριστικό το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έμειναν «πειθαρχημένοι» εξηγώντας: «Δεν προσπάθησε κάποιος από εμάς να γίνει ήρωας. Όλοι πάλευαν για τον ίδιο στόχο. Έτσι χτίζεις ομάδα και νοοτροπία νικητή. Αν συνεχίσουμε να το κάνουμε σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε και αυτό θα μας βοηθήσει. Σήμερα κανένας δεν έβαλε πάνω από 12 πόντους. Όλοι πρόσφεραν κάτι! Είμαστε δυνατοί ως ομάδα, έχουμε την ποιότητα, μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, να μοιράσουμε την μπάλα. Δεν έχει σημασία αν είμαστε πίσω στο σκορ ή όχι, αλλά το να μείνουμε μαζί, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να συνεχίσουμε μαζί».

Αναφερόμενος στις απουσίες του Ολυμπιακού, αυτές που είχε από την αρχή και αυτές που προέκυψαν στην πορεία τόνισε: «Ήταν σημαντικό να προσαρμοστούμε στις απουσίες του Ολυμπιακού. Κάποιες φορές μπορεί να πάει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση το παιχνίδι σε τέτοιες περιπτώσεις. Έχουν όμως άλλους εννέα παίκτες που είναι σε καλό επίπεδο. Είναι η φιναλίστ της Ευρωλίγκας. Είχε την ευκαιρία και την εμπειρία ο Ολυμπιακός και πάλεψε ως το τέλος του αγώνα». Για τη συνέχεια: «Πάμε να παλέψουμε και να παίξουμε ως ομάδα. Αν εξασφαλίσουμε τα ριμπάουντ, κάτι που δεν κάναμε τόσο καλά σήμερα, όλα είναι πιθανά. Τώρα ξέρουμε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε».