Skip to main content

Λούντζης: «Έχω πίστη στη δουλειά, το κεφάλι κάτω»

Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν από τους παίκτες κλειδιά στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με 75-52 και στο να γίνει το 2-1 στη σειρά των τελικών στο Φάληρο.

«Μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», τόνισε μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Ξέραμε ότι πρέπει να μπούμε δυνατά, να πιέσουμε στην άμυνα και να μην αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να παίξει το μπάσκετ που θέλει. Στους τελικούς πάντα υπάρχει πίεση και άγχος, σε κάθε παιχνίδι».

Ο Έλληνας γκαρντ πρόσθεσε: «Η άμυνα ήταν το κλειδί και οι αριθμοί το λένε: Κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους 52 πόντους, ενώ έκανε και 20 λάθη. Νομίζω είναι η ταυτότητά μας γενικά από την αρχή της χρονιάς η άμυνα. Από την πρώτη μέρα παίζουμε ως ομάδα. Γι’ αυτό παλεύουμε σε όλα τα παιχνίδια. Δεν το καταφέραμε στα δύο πρώτα, δεν παίξαμε τόσο καλή άμυνα, αλλά το καταφέραμε στο τρίτο. Τι σημαίνει το 2-1; Ότι θέλουμε άλλη μία νίκη και πάμε στο ΟΑΚΑ για να νικήσουμε»

. Ο Λούντζης ξακεθάρισε πως «ξέραμε στα αποδυτήρια ότι δεν είναι εύκολη σειρά, ποτε δεν είναι εύκολη μια σειρά Ολυμπιακός – Παναθηναϊκό και παίζουν ρόλο πολλά πράγματα σε τέτοια παιχνίδια. Σίγουρα υπήρχε άδειασμα μετά το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας για εμάς, πολύ στενοχώρια, αλλά νομίζω πλέον το έχουμε αφήσει πίσω μας και έχουμε επικεντρωθεί στους τελικούς». Πρόσθεσε πως «το σημερινό ήταν ομαδική δουλειά» και συνέχισε: «Ποτέ ένας παίκτης δεν κάνει ότι κάνει μόνος του. Δεν έχεις χρόνο ούτε να χαρείς ούτε να στενοχωρηθείς με τόσα παιχνίδια. Έχω πίστη στη δουλειά, το κεφάλι κάτω και είμαι της άποψης ότι αυτά θα βγουν στο παρκέ».