Skip to main content

Λαρεντζάκης: «Το ότι βρίσκομαι σ’ αυτό το επίπεδο οφείλεται σ’ ένα μεγάλο βαθμό στον Μπαρτζώκα»

Για την πορεία τόσο του Ολυμπιακού όσο και την δική του, για την Εθνική ομάδα και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Αναλυτικά ο «ερυθρόλευκος» άσος μίλησε:

Για τη φετινή σεζόν του Ολυμπιακού: «Σίγουρα ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη σεζόν, ξεκινήσαμε 20 Ιουλίου του 2022 και τελειώσαμε τώρα. Σ’ αυτό το επίπεδο και όταν η καθημερινότητά σου είναι έτσι, μετά από ένα σημείο το θεωρείς ρουτίνα και το συνεχίζεις. Πραγματικά φέτος κάναμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά, παίξαμε ένα πάρα πολύ όμορφο μπάσκετ, το κατάλαβαν όλοι και είναι πολύ σημαντικό αυτό για ‘μας, γιατί με τους δύο τίτλους αυτούς επιβεβαιώνεται η αγωνιστική εικόνα που είχαμε».

Για το πού οφείλεται η φετινή εικόνα του Ολυμπιακού: «Είναι λίγο απ’ όλα. Σίγουρα η χημεία των παικτών και το κλίμα που είχαμε, κάτι που ξεκινάει απ’ τη διοίκηση και μεταφέρεται μια ηρεμία σ’ όλη την ομάδα, σίγουρα το προπονητικό staff, ο χαρακτήρας των παικτών, ότι «δέσαμε» όλοι μεταξύ μας. Μικρά καθημερινά πράγματα, ότι δουλέψαμε και ότι ο ένας πίστευε τον άλλον. Αποδείξαμε, φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο και στην Ευρωλίγκα ήμασταν λίγα δευτερόλεπτα να είμαστε εμείς νικητές. Έτσι είναι το μπάσκετ, όμως, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Του χρόνου πάμε για ακόμα καλύτερα».

Για το «μυστικό» της επιτυχίας: «Σίγουρα όταν νικάς η ψυχολογία σου είναι στα ύψη, το κλίμα ακόμα πιο καλό, πιο ευχάριστο, αλλά δείξαμε ότι και σε αρνητικά αποτελέσματα πάντα βρίσκαμε το τρόπο να μείνουμε ενωμένοι και βγάζαμε αντίδραση στο επόμενο παιχνίδι. Αυτό θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ομάδα φέτος».

Για το πόσο εύκολο ήταν να επανέλθουν μετά την ήττα απ’ τη Ρεάλ στον τελικό της Ευρωλίγκας: «Δεν ήταν εύκολο, γιατί ήταν πολύ σκληρός ο τρόπος που χάσαμε. Χάσαμε στο τελευταίο σουτ, ήμασταν σε όλο το παιχνίδι μπροστά και πραγματικά μάς «πόνεσε» πάρα πολύ. Κάναμε κάποια αντίδραση, κάποιο «άδειασμα» και πιστεύω ότι μας μένει μια γλυκιά «γεύση» στο τέλος, γιατί τελείωσε το πρωτάθλημα με έναν πολύ θετικό τρόπο».

Για τη φετινή χρονιά σε προσωπικό επίπεδο: «Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή χρονιά, σίγουρα η καλύτερή μου χρονιά στην Ευρωλίγκα σ’ αυτό το επίπεδο. Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι, να γίνω ακόμη καλύτερος και να προσφέρω κι άλλα. Αν συνεχίσει η δουλειά αυτό δε θα αλλάξει, θα προσπαθώ να γίνω καλύτερος και μακάρι να είμαι ακόμη καλύτερος του χρόνου».

Για τη σχέση του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Είναι μια μεγάλη χρονιά, με τα πάνω και τα κάτω της, με ένταση, πίεση, άγχος. Είμαι κι εγώ παιδί που θα πω δυο κουβέντες παραπάνω, θα πει και ο κόουτς, αλλά κανένας δεν παρεξηγείται, τα ‘χουμε ξαναπεί. Το ότι βρίσκομαι σ’ αυτό το επίπεδο οφείλεται σ’ ένα μεγάλο βαθμό σε εκείνον».

Για τις καλοκαιρινές υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα: «Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε η ίδια ομάδα πάνω-κάτω. Σίγουρα έγιναν κάποιες προσθήκες προς το καλύτερο και ελπίζω και τη νέα σεζόν να έχουμε την ίδια χημεία και το ίδιο καλό κλίμα, ώστε να πετύχουμε κάτι καλό».

Για το όνειρό του με την Εθνική: «Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να κάνουμε μια τεράστια επιτυχία με την Εθνική ομάδα. Είναι το προσωπικό μου όνειρο και στόχος να κάνω κάτι καλό με την Εθνική μου ομάδα».