Skip to main content

ΕΣΑΚΕ: «Πράσινο» φως σε 11 ΚΑΕ για την συμμετοχή στο επερχόμενο πρωτάθλημα, τι γίνεται με Τρίτωνα και Μαρούσι

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε σε πρώτο χρόνο τους φακέλους των 11 ΚΑΕ, ενόψει της σεζόν 2023/24, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση του ο ΕΣΑΚΕ και πλέον καλείται η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να πάρει την τελική απόφαση. Όσον αφορά τους Μαρούσι και Τρίτωνα, προς το παρόν δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στο επερχόμενο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι bwin, ΠΑΟΚ, Προμηθέας, ΑΕΚ, Κολοσσός, Άρης, Λαύριο, Καρδίτσα και  Απόλλωνας Πάτρας έκαναν το πρώτο βήμα για την συμμετοχή τους στην Basket League της σεζόν 2023/24, με την αρμόδια επιτροπή της Λίγκας να εγκρίνει τους φακέλους των 11 ΚΑΕ  και την υπόθεση να περνά στα χέρια της ΕΕΑ, προκειμένου οι ομάδες να εξασφαλίσουν την άδεια συμμετοχής τους.

Όσον αφορά το Μαρούσι και τον Τρίτωνα, που κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League, μέσω του Final Four της Elite League, μέχρι στιγμής αμφότερες οι ομάδες δεν έχουν κάνει σύσταση ΚΑΕ, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταθέσει φάκελο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Και οι δύο ομάδες έχουν περιθώριο μέχρι την Παρασκευή 23/6 να δηλώσουν δικαίωμα συμμετοχής στην Elite League. Αν η ημερομηνία περάσει χωρίς καμία κίνηση από αμφότερες τις ομάδες, τότε είτε θα πρέπει να αγωνιστούν στην Basket League, είτε, σε διαφορετική περίπτωση, να υποβιβαστούν στις τοπικές κατηγορίες, αν και το πιο πιθανό είναι να δοθεί σε Μαρούσι και Τρίτωνα μία μικρή χρονική παράταση, ώστε να ετοιμάσουν τους φακέλους τους για την συμμετοχή στην Α1.

Σίγουρα, πάντως, οι προθέσεις των δύο ομάδων θα έχουν ξεκαθαριστεί μέχρι την Παρασκευή 23/6, όταν και λήγει η διορία συμμετοχής για την Elite League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

"Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της Πρώτης Διαδικασίας Γενικής Αδειοδότησης για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999, με την έκδοση από την αρμόδια Πρωτοβάθμια Επιτροπή Γενικής Αδειοδότησης αποφάσεων για τη χορήγηση Αδειοδότησης πρώτου σταδίου της άνω Διαδικασίας στις 11 υποψήφιες από την Α1 Εθνική Κατηγορία ΚΑΕ, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις άνω κοινοποιηθείσες στον Σύνδεσμό μας αποφάσεις της.

Οι ανωτέρω ΚΑΕ προχωρούν στο επόμενο στάδιο της Διαδικασίας Αδειοδότησης".