Skip to main content

Μέξας: "Το Λαύριο θα με βοηθήσει να σταθώ ξανά στα πόδια μου"

Δηλώσεις στο web radio της ΕΟΚ έκανε ο νέος προπονητής της ομάδας του Λαυρίου Κώστας Μέξας. 

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την απόφαση του να μετακινηθεί στην ομάδα της Ανατολικής Αττικής αλλά και τους στόχους ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το Λαύριο και τους στόχους στη νέα σεζόν: «Όλοι ξέρουμε πού κινείται το Λαύριο, όλοι ξέρουμε την εικόνα του από τις προηγούμενες σεζόν και τα οικονομικά δεδομένα. Θα πάρουμε rookies, με στόχο να ετοιμάσουμε τους παίκτες για το επόμενο επίπεδο. Στόχος μας είναι προφανώς να πετύχουμε τους στόχους μας και μέσα από αυτό, να βοηθήσουμε τόσο τους ξένους όσο και τους Έλληνες να βελτιωθούν και να αλλάξουν επίπεδο. Ξέρουμε ότι ξεκινάμε από την τρίτη ταχύτητα ομάδων και ελπίζουμε ότι μόλις προσαρμοστούν οι rookies και με δεδομένο ότι θα είναι ταλαντούχοι, θα αλλάξουν και την ομάδα ταχύτητα».

Για την παράδοση που έχει το Λαύριο να «δημιουργεί» υπεραξίες: «Είναι κάτι γνωστό στην πιάτσα και, πλέον, βοηθάει πολύ την ομάδα. Οι Αμερικανοί μάνατζερ που ασχολούνται σοβαρά με το ευρωπαϊκό μπάσκετ γνωρίζουν την ικανότητα που υπάρχει σε αυτή την ομάδα να δίνει χώρο και χρόνο σε καλούς rookies να φτιάχνουν όνομα και αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε το Λαύριο να μοιάζει ως ευκαιρία. Είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσουν την καριέρα τους στην Ευρώπη, ίσως και με λιγότερα λεφτά απ’ όσα θα ζητούσαν από άλλες ομάδες».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες και την σταθερότητα που χρειάζεται: «Στο Λαύριο βρίσκω ένα περιβάλλον το οποίο θα μου δώσει πράγματα που σίγουρα μου είχαν λείψει. Να μπορώ να ασχοληθώ μόνο με το μπάσκετ. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να σταθώ στα πόδια μου ξανά και να βρω σταθερότητα, σε ένα περιβάλλον που το μόνο που έχεις να σε απασχολεί είναι η ομάδα και το άθλημα».

Για την εμπειρία στον Παναθηναϊκό και ποιο ήταν το μάθημα που κρατάει: «Ήταν μια τεράστια ευκαιρία και μια τεράστια εμπειρία. Το νούμερο ένα δίδαγμα ήταν ότι το πρώτο που πρέπει να κοιτάζεις σε μια ομάδα είναι οι χαρακτήρες. Ήταν κάτι που πάντα πίστευα και επιβεβαιώθηκε αυτούς τους μήνες στον Παναθηναϊκό. Ο χαρακτήρας, η φιλοδοξία και η νοοτροπία είναι το πιο σημαντικό στους παίκτες, όταν θες να “χτίσεις” ομάδα».

Για το αν θεωρεί ότι αξίζει μια ευκαιρία να μείνει στο ρόστερ ο Γκριγκόνις: «Είναι αναμφισβήτητα ένας ποιοτικός παίκτης, που φαίνεται καλύτερος σε ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο και όχι σε ατομικό παιχνίδι. Είναι, όμως, και παίκτης που θέλει να παίζει και δεν εννοώ να παίζει πέντε ή εφτά λεπτά. Αν ο Παναθηναϊκός τον υπολογίζει για σημαντικό ρόλο, τότε μπορεί και αξίζει να μείνει. Για κάτι διαφορετικό, όχι. Δε θα είναι και ο ίδιος χαρούμενος και καλά αν δεν παίζει αρκετά».