Skip to main content

Γιάννης Ιωαννίδης: Ξεσπάσματα, φωνές, ατάκες και... σακάκια (vids)

Το ελληνικό μπάσκετ είναι πιο φτωχό, μετά τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη, σε ηλικία 78 ετών, με το «Superbasket» να θυμάται, μέσω videos, κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της προπονητικής του καριέρας.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν πολλά. Πάνω απ' όλα ήταν αληθινός. Τον έλεγες οξύθυμο, τον έλεγες νευρικό, τον έλεγες προπονηταρά, τον έλεγες ωμό, τον έλεγες ακόμα και σουρεαλιστικό. Σίγουρα τον έλεγες πολυνίκη. Κατέκτησε 12 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα. Ποτέ το ευρωπαϊκό. Αλλά αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία.

Όπως και να 'χει, ο «Ξανθός», ο οποίος ταξίδεψε για την… γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία 78 ετών, έγραψε τα δικά του "κεφάλαια" στο μπάσκετ, δημιουργώντας δύο μεγάλες δυναστείες, αυτές του Άρη και του Ολυμπιακού.

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Ήρθε τώρα η ώρα να μιλήσει η εικόνα. Το «Superbasket» βρήκε κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά videos του, με ατάκες, κόντρες, ξεσπάσματα, όλα όσα, τέλος πάντων, συνέθεσαν την καριέρα ενός σπουδαίου κόουτς. Γιατί ο "ξανθός" ήταν ένας σπουδαίος κόουτς.