Skip to main content

Σκορδίλης; «Ήρθα στον Απόλλωνα γιατί ήθελα να παίξω υπό τις οδηγίες του Νίκου Βετούλα»

Για την νικηφόρα πρεμιέρα του Απόλλωνα στην  Basket League, αλλά και την απόφαση του να αποδεχτεί την πρόταση των Πατρινών, μίλησε ο Γάιος Σκορδίλης.

Αναλυτικά ο Έλληνας σέντερ μίλησε στο  EOK WEB Radio:

Για τη νίκη επί της Καρδίτσας: «Οι νίκες του Κολοσσού και του Λαυρίου έβαλαν μια παραπάνω πίεση σε εμάς. Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε και στους Αμερικάνους πόσο σημαντική ήταν η νίκη χθες (09/10), γιατί και η Καρδίτσα έχει επενδύσει ένα σεβαστό ποσό στους ξένους. Ξέραμε ότι θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας στην πρεμιέρα. Όποιος και να το κέρδιζε το ματς θα το δικαιούταν. Χαιρόμαστε πολύ για τη νίκη και τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με ένα διαφορετικό μάτι».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Βλέποντας το περσινό πρωτάθλημα απ’ έξω, μου φάνηκε ότι ήταν ίσως η πιο αδύναμη χρονιά, τουλάχιστον από τότε που παίζω επαγγελματικά. Το Λαύριο δεν ξαναήταν τόσο κακό όσο πέρυσι, ο Κολοσσός είχε ένα κακό ξεκίνημα, παρ’ ό,τι είχε καλή ομάδα, ο Απόλλων είχε πολλές δυσκολίες. Είχαμε ομάδες που δυσκολεύτηκαν πολύ στο περσινό πρωτάθλημα και φέτος δείχνουν πολύ καλύτερες. Ο Απόλλων έχει αναβαθμιστεί, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστούν πιο δυνατοί, το Λαύριο έδειξε απ’ την πρεμιέρα μπορεί να κάνει εκπλήξεις. Αναμένεται ένα πολύ ανταγωνιστικό, πολύ αμφίρροπο και πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Έχουμε και το νέο format, το οποίο δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί. Όλες οι ομάδες έχουν παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με πέρυσι».

Για τον λόγο που πήγε στον Απόλλωνα: «Πηγαίνοντας στην Ισλανδία, έπρεπε να αλλάξω το παιχνίδι μου και μου πήρε 6-7 παιχνίδια να εγκλιματιστώ και να αρχίσω να σουτάρω περισσότερο, γιατί ήταν κάτι που ήθελε ο προπονητής. Απ’ τη στιγμή που συνήθισα να παίρνω τόσες προσπάθειες, γυρνώντας στην Ελλάδα θα ήθελα να έχω έναν προπονητή σαν τον Νίκο Βετούλα, που δίνει ελευθερία και στους Έλληνες παίκτες. Μιλάμε για έναν προπονητή που στο φιλικό με το Περιστέρι ξεκίνησα με 2/2, μετά έκανα 0/3 και αμέσως έφτιαξε σύστημα για να ξανασουτάρω. Ο προπονητής κερδίζει τον παίκτη και δίνει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του. Ερχόμενος στον Απόλλωνα, σίγουρα αυτός ήταν ένας πολύ βασικός λόγος που ήθελα να παίξω κάτω απ’ τις οδηγίες του Νίκου Βετούλα».

Για το πέρασμά του απ’ την Ισλανδία: «Καθαρά τουριστικά είναι ταξίδι ζωής. Μπασκετικά, γενικά ανεβαίνει το πρωτάθλημά τους. Είναι μια χώρα που έχει χρήματα και τα επενδύει στο μπάσκετ. Οι περισσότερες ομάδες έχουν τρομερές εγκαταστάσεις. Αυτό που κατάλαβα ρωτώντας του ντόπιους είναι ότι οι ομάδες καταφέρνουν και φέρνουν όλο και καλύτερους ξένους στο πρωτάθλημα. Έχουν κοινοτικούς, έρχονται πολύ Ισπανοί που έχουν παίξει και στην ACB χρόνια. Επειδή επιτρέπεται μόνο ένας Αμερικάνος, συνήθως αυτός είναι πολύ καλός. Το πρωτάθλημα αναβαθμίζεται όλο και περισσότερο και τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμη καλύτερο».

Για την ομάδα του που έχει στην Κέρκυρα, Λέων BC: «Στην Κέρκυρα έχω δημιουργήσει μια δική μου ομάδα, μαζί με μερικούς φίλους μου, λέγεται Λέων BC. Έχουμε και ακαδημία. Ξεκινήσαμε από Γ’ ΕΣΚΑΒΔΕ και τώρα είμαστε στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ, ένα βήμα πριν τη National League 2. Έχει πολλές ομάδες η Κέρκυρα, είναι ο Φαίακας και ο Κερκυραϊκός που ιστορικά είναι καλοί. Η Κέρκυρα είναι νησί που βγάζει παιδιά. Γι’ αυτόν το λόγο δημιούργησα την ομάδα με τους φίλους μου, να προσπαθήσουμε να φέρουμε νέα μυαλά και φρέσκες ιδέες στο μπάσκετ της τοπικής κοινωνίας στην Κέρκυρα».