Skip to main content

Φρίντρικσον: «Μας άναψε τη φλόγα ο Τακιανός»

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Κολοσσό Ρόδου και ο Φρίντρικκσον εξήρε τη διαχει΄ριση του κόουτς Τακιανού κόντρα στους νησιώτες. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στηην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ ο αθλητής των ασπρόμαυρων:

«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι με δύο διαφορετικά ημίχρονα. Ο Κολοσσός έδειξε να κυριαρχεί στο πρώτο, έλεγξε το ρυθμό και το παιχνίδι, έβαλε πολλά σουτ. Εμείς δε μπορούσαμε να βρούμε τις απαιτούμενες λύσεις στην άμυνα. Πήγαμε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα και έπρεπε να βρούμε αυτές τις λύσεις, τι κάνουμε λάθος.

Νομίζω ότι ο προπονητής έκανε εξαιρετική δουλειά με τα λόγια του, για να μας ανάψει τη φλόγα μέσα μας, να μας βγάλει και λίγο θυμό. Βγήκαμε με μεγαλύτερη ένταση και πάθος. Στο δεύτερο ημίχρονο, θέλαμε να ξεκινήσουμε από την άμυνα, να τα δώσουμε όλα, ό,τι κι αν γίνει.

Ήταν ένα δεύτερο ημίχρονο με πολύ πάθος, πήραμε το προβάδισμα ανεβάζοντας την ενέργεια μας, το ρυθμό, μας βοήθησε και ο κόσμος. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μας μετά από ένα καταστροφικό πρώτο ημίχρονο».

Αναφορικά με τον ρυθμό που επέβαλε ο ίδιος στο δεύτερο ημίχρονο ανέφερε:

«Παίζαμε σε ένα πολύ αργό τέμπο στο πρώτο ημίχρονο, δε μπορούσαμε να το σταματήσουμε, οπότε ο αντίπαλος είχε την ευκαιρία να έχει στήσει την άμυνα του, όταν εμείς κάναμε την επίθεση μας. Βρήκαμε όμως τις άμυνες που θέλαμε, είδα το ανοικτό γήπεδο και ήθελα να αυξήσω το ρυθμό, γιατί έβλεπα ότι είχα ευκαιρίες να βρω εύκολα καλάθια και για τους συμπαίκτες μου. Μερικές φορές, νιώθω ότι παίζουμε λίγο αργά και αρκετά προβλέψιμα. Σε κάποια παιχνίδια όπως αυτό, νιώθω ότι υπάρχει αυτή η ανάγκη, να ανεβάσουμε την ενέργεια. Ήμασταν αργοί και είχαμε μία βαρετή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και αυτό δούλεψε».

Ο Ισλανδός μίλησε για την κατάσταση του μετά τον τραυματισμό του με το Περιστέρι, την περιπέτεια που είχε πριν το παιχνίδι με τη Μπενφίκα και τη βελτίωση της απόδοσης του χθες, σε σχέση με την ταλαιπωρία που έχει υποστεί τον τελευταίο μήνα».

Ακολούθως, ο έμπειρος γκαρντ των «ασπρόμαυρων» μίλησε για την κατάστασή του μετά τον τραυματισμό κόντρα στο Περιστέρι, την περιπέτειά του πριν το ματς με τη Μπενφίκα και τη βελτίωση της απόδοσής του:

«Θα έλεγα ότι μετά το παιχνίδι με το Περιστέρι, ήταν ένα πισωγύρισμα για μένα εκείνος ο τραυματισμός. Είναι όμως κομμάτι του αθλητισμού, πρέπει να το αντιμετωπίσεις και να το δουλέψεις με το καλό επιτελείο που έχουμε εδώ στην ομάδα. Είχα τη δυνατότητα να ξαναμπώ σε ένα ρυθμό, αλλά πριν τον αγώνα με τη Μπενφίκα, είχα κάποια στομαχικά προβλήματα, δε μπορούσα να φάω, δεν είχα ενέργεια και δε μπορούσα να δώσω αυτά που ήθελα στην ομάδα. Είναι θέμα φροντίδας για τον εαυτό μου. Έπρεπε να ανακτήσω τις δυνάμεις μου από έναν ιό και δε μπορούσα να έχω πολλή ενέργεια όλη την εβδομάδα και να προετοιμαστώ καλά για το παιχνίδι αυτό, στο οποίο είχαμε ανάγκη τη νίκη κι εγώ ήθελα πολύ να βοηθήσω. Γι’αυτό είμαι εδώ, άλλωστε, για να προσπαθώ να κερδίζουμε παιχνίδια».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στο διάστημα της επιστροφής του στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε μόλις ένα λάθος υπογράμμισε:

«Είχαμε συνολικά 6 λάθη στο παιχνίδι και μόνο ένα στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι ανεβάσαμε το ρυθμό. Νομίζω ότι παίξαμε πραγματικά έξυπνα και βρήκαμε τις λύσεις που ψάχναμε. Ο καθένας ήταν σε πολύ καλό ρυθμό, επιθετικά κυκλοφορούσαμε τη μπάλα, βρίσκαμε τα σωστά σουτ. Παίρναμε τις σωστές αποφάσεις και υπήρχαν λιγότερα λάθη. Ένιωσα ότι και ο αντίπαλος έβγαλε λίγο περισσότερη κούραση προς το τέλος, οπότε δεν ήταν τόσο επιθετικοί στην άμυνα κι εμείς μπορέσαμε να βρούμε ελεύθερα σουτ».

Κλείνοντας, για το τι ειπώθηκε από τον Φώτη Τακιανό στο ημίχρονο του αγώνα με τους Ροδίτες, ο 29χρονος πλέϊ μέικερ δήλωσε:

Όσο για το τι ειπώθηκε από τον Φώτη Τακιανό στο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα; «Ουσιαστικά μας είπε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο παρκέ. Μας είπε με… ωραίο τρόπο, να αυξήσουμε την ενέργεια, να παίξουμε με καρδιά, με πάθος! Μετέφερε το μήνυμα πολύ καλά. Εμείς ανεβάσαμε το επίπεδο, παίξαμε πολύ καλύτερα και όλο αυτό δούλεψε. Έκανε εξαιρετική δουλειά για να μας ανάψει τη φωτιά».