Στην πρώτη φάση, την αρχή έκανε ο Νέιτ Ρένφρο του Περιστερίου bwin που είχε 47 στην πρώτη και 50 στην δεύτερη προσπάθεια του. Δεύτερος ήταν ο Κρις Μπάνκστον του Άρη που με προσπάθεια «360» πήρε πέντε «9άρια» αλλά η δεύτερη ήταν καλύτερη και πήρε το απόλυτο του «50».

Τρίτος ήταν ο Μάικλ Γκίλμορ του ΠΑΟΚ mateco που πήρε 44 τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη προσπάθεια του. Ο Τσαντ Μπράουν του Απόλλωνα Carna με ένα ανάποδο κάρφωμα πήρε 45 στην πρώτη και με ένα εξίσου εντυπωσιακό κάρφωμα 47.

 Τελευταίος ήταν ο Ζαν Μπράιαντ του Ερμή Σχηματαρίου που επιστράτευσε τον Στιβ Μπαρτ που πέταξε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του ταμπό και εκείνος την κάρφωσε για το «50άρι» ενώ στην… τρίτη προσπάθεια του αφού η δεύτερη δεν ήταν πετυχημένη πήρε 47 και έτσι πέρασε στον τελικό μαζί με τον Νέιτ Ρένφρο.

Ο σέντερ του Περιστερίου bwin πήρε το «50άρι» με μία εντυπωσιακή προσπάθεια με την οποία πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια, άλλαξε χέρι και κάρφωσε. Το δεύτερο κάρφωμα του ήταν εξίσου εντυπωσιακό αφού πάτησε στη γραμμή του φάουλ και… απογειώθηκε για ένα δεύτερο «50άρι».

Ο Μπράιαντ δεν κατάφερε να βρει επιτυχημένη προσπάθεια αρχικά, το έκανε στη δεύτερη παίρνοντας τα πέντε «10άρια» αλλά η επιτροπή του έδωσε μία ακόμη με τη σύμφωνη γνώμη του αντιπάλου του στον τελικό, Νέιτ Ρένφρο. Έκανε ένα δύσκολο κάρφωμα αλλά δεν αρκούσε για να του δώσει τον τίτλο.

«Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα να αγωνίζεσαι σε αυτό το περιβάλλον. Είναι ευχάριστο να συμμετέχεις σε μία τέτοια διοργάνωση. Δεν είναι ο πρώτος διαγωνισμός αλλά είναι ο πρώτος επαγγελματικός διαγωνισμός καρφωμάτων που κέρδισα και χαίρομαι γι' αυτό. Ήταν έμπνευση της στιγμής αυτά που επιχείρησα» είπε ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων Νέιτ Ρένφρο.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ
ΝΕΪΤ ΡΕΝΦΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN: 47+50=97
ΚΡΙΣ ΜΠΑΝΚΣΤΟΝ ΑΡΗΣ MIDEA: 45+50=95
ΜΑΙΚΛ ΓΚΙΛΜΟΡ ΠΑΟΚ MATECO: 44+44=88
ΤΣΑΝΤ ΜΠΡΑΟΥΝ ΑΠΟΛΛΩΝ Π. CARNA: 45+47=92
ΖΑΝ ΜΠΡΑΪΑΝΤ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ: 50+47=97


ΤΕΛΙΚΟΣ
ΝΕΪΤ ΡΕΝΦΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN: 50+50=100
ΖΑΝ ΜΠΡΑΪΑΝΤ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ: 50+46=96