Skip to main content

Γεωργουσόπουλος: «Στο Μαρούσι υπάρχει όραμα»

Για την πορεία του Αμαρουσίου στην Basket League και την διαφορά από το πρωτάθλημα της Elite League, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Χρήστος Γεωργουσόπουλος.

Αναλυτικά ο αντιπρόεδρος της ομάδας των βορείων προαστίων μίλησε:

Για τη φετινή σεζόν και το καλοκαίρι: «Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Φυσικά η συμβολή ανθρώπων και κυρίως του κυρίου Στασινού ήταν σημαντική σε όλο αυτό το εγχείρημα. Ήταν μια ομαδική δουλειά και τώρα είμαστε στο στάδιο που το χαιρόμαστε».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Ανέκαθεν ο κόσμος στήριζε την ομάδα μας, υπήρχε πάντα ένας πυρήνας φιλάθλων μπασκετόφιλων. Το Μαρούσι είναι μια μπασκετούπολη διαχρονικά. Πάντα μάς στήριζε και στις μικρές κατηγορίες. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από αυτούς τους φιλάθλους, αποκτήσαμε και κάποιους άλλους, είναι οι γονείς και οι αθλητές των ακαδημιών μας. Έχουμε μια ξεχωριστή κερκίδα για αυτούς. Πέρα από τον σύλλογο μας και τη Καρδίτσα, δε νομίζω να την έχει άλλη ομάδα στη Basket League».

Για το όραμα της επιστροφής στην Ευρώπη: «Είμαστε συντηρητικοί. Βήμα-βήμα, να κλείνουμε “κουτάκια” και να συνεχίζουμε. Σίγουρα υπάρχει όραμα».

Για την εκδήλωση για τον Άρη Βωβό: «Όποιος ξεχνάει την ιστορία του δε συνεχίζει να υπάρχει. Εμείς σίγουρα δεν ξεχνάμε την ιστορία μας και ανθρώπους που ήταν πολύ σημαντικοί για την εξέλιξη της ομάδας. Ο Άρης Βωβός είναι ο… αναγεννητής της σύγχρονης ιστορίας του Αμαρουσίου. Από τα τέλη του 1990 μέχρι και το 2012 έδωσε τα πάντα για το Μαρούσι και τον ευχαριστούμε. Πρέπει να πω ότι “θυσιάστηκε” για το Μαρούσι. Η εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο (13/01) είναι το λιγότερο μεγάλο ευχαριστώ που έχουμε για τον Άρη Βωβό και την οικογένεια του».

Για τη διαφορά ανάμεσα σε Elite League σε Basket League: «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο επίπεδο οικονομικών. Σε επίπεδο οργάνωσης αν είσαι οργανωμένος αυτό σε βοηθάει. Αυτό μάς βοήθησε ουσιαστικά ότι ήμασταν οργανωμένοι και ότι δουλεύαμε ομαδικά. Δε γίνεται να είναι one man show όταν πρέπει να ανταπεξέλθεις σε κανονισμούς, συμβάσεις και προσέλκυση χορηγών. Θέλεις μια ομαδικότητα και προσπαθούμε να το αναπτύξουμε ολοένα και περισσότερο, γιατί και εμείς σαν ερασιτέχνης σύλλογος είχαμε φτάσει μέχρι ένα upper limit. Πρέπει να πω ότι οι κινήσεις της ΕΟΚ βοηθούν τις ομάδες που θα διεκδικήσουν και θα κερδίσουν το πρωτάθλημα της Elite League να έχουν μια πιο ήπια προσαρμογή».