Skip to main content

Αγραβάνης: «Πρέπει να γουστάρω την ομάδα για την οποία παίζω, έτσι είμαι ως παίκτης»

Ο Δημήτρης Αγραβάνης επέστρεψε στην Basket League για χάρη της ΑΕΚ, με τον διεθνή φόργουορντ, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, να μιλά για την νέα σελίδα της καριέρας του και τους στόχους του.

Αναλυτικά ο Αγραβάνης μίλησε:

Για την έλευσή του στην ΑΕΚ: «Προφανώς, ξέρω, ότι έρχομαι σ’ ένα μεγάλο κλαμπ, που επιπλέον γιορτάζει εφέτος τα 100 χρόνια του. Έτσι ή αλλιώς, εγώ όπου κι αν παίζω, θέλω να δίνω το 100%. Μου άρεσε η προσέγγιση των ανθρώπων της ΑΕΚ. Με έπεισαν, ότι πάντα υπάρχει στόχος για κάτι μεγάλο. Κι αυτό μου έδωσε την ώθηση να πω το «ναι». Βέβαια, η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με πάρα πολύ κόσμο. Τι πιο όμορφο από το να παίζεις σ’ ένα γεμάτο γήπεδο;»

Για την αποθεραπεία του: «Πάει, τελείωσε κι αυτό. Ξέρετε, ήταν σοκαριστική η μορφή του τραυματισμού μου. Ήταν αρκετά ασυνήθιστος. Όπως είπα και πριν, ο τρόπος, που με προσέγγισε η ΑΕΚ όμως προς το τέλος της αποθεραπείας μου, και η – πριν από λίγες ημέρες – επίσημη πρόταση μού το έκανε πολύ πιο εύκολο το να έρθω. Βέβαια, έπαιξε ρόλο και η παρουσία στην ομάδα ενός προπονητή, που πέτυχε πάρα πολλά στην καριέρα του, συν το γεγονός ότι ήρθα στην ΑΕΚ, σε μία ομάδα που και εφέτος αλλά και σε όλη την Ιστορία της, έχει βλέψεις και διεκδικεί πάντα κάτι μεγάλο».

Για τον (ατομικό) στόχο του: «Σαν Αγραβάνης, θα είμαι ικανοποιημένος, αν εγώ και οι συμπαίκτες μου, φέρουμε έναν τίτλο και κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς της ομάδας. Αν τα καταφέρουμε σημαίνει, ότι και εγώ ατομικά έχω πάει καλά. Εννοείται μ’ ενδιαφέρει να παίξω πάρα καλό μπάσκετ, αλλά αν η ομάδα αποτύχει, δεν θα είναι κανείς ικανοποιημένος. Αν φτάσουμε ψηλά, σημαίνει, ότι όλοι μας πήγαμε καλά».

Για τον παρορμητισμό του: «Για να παίξω καλά εγώ, πρέπει να «φτιαχτώ». Πρέπει να γουστάρω την ομάδα, για την οποία παίζω, και πρέπει να «μισήσω» τον οποιονδήποτε αντίπαλο έχω εκείνη τη βραδιά μπροστά μου. Εγώ έτσι είμαι ως παίκτης. Έτσι βγάζω το 100%. Έτσι κάνω σε κάθε κλαμπ, που έχω αγωνιστεί στην καριέρα μου».