Skip to main content

Καββαδάς:"Στο Λαύριο υπάρχει μεγάλη στήριξη από τους ανθρώπους κοντά στην ομάδα"

Το Λαύριο κέρδισε με 75-71 εκτός έδρας το Μαρούσι, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League και ο σέντερ των νικητών, Βασίλης Καββαδάς, «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ WebRadio.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Λαυρίου: «Πολλά up and downs, suspense και εκπλήξεις. Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά, κάναμε κάποιες πολύ σημαντικές νίκες. Με την ΑΕΚ την 1η αγωνιστική, μετά με ΠΑΟΚ και Κολοσσό. Μετά κάναμε μια “βουτιά”, κάναμε πάρα πολύ καιρό να κερδίσουμε. Ήρθε η επόμενη νίκη με Άρη, με Προμηθέα και ένα φανταστικό “διπλό” μέσα στο Μαρούσι, αν και στον 1ο γύρο είχαμε ηττηθεί με πολύ άσχημο τρόπο. Ευτυχώς αντιδράσαμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Επειδή έχω περάσει από διάφορες ομάδες, θα πω ότι αυτό που είναι πολύ σημαντικό στο Λαύριο είναι ότι δεν υπάρχει γκρίνια και μουρμούρα, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη στήριξη από τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα. Στην περίοδο που είχαμε πολύ καιρό να πάρουμε νίκη, προσπαθούσαμε να είμαστε με την ψυχολογία μας εντάξει, να δουλεύουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο».

Για τους δύο Έλληνες σέντερ στην ομάδα: «Χρειαζόμαστε τους Έλληνες, θέλουμε να το στηρίξουμε αυτό το μοντέλο, δε θέλουμε τόσους πολλούς ξένους γενικά. Θέλουμε να βγάλουμε παίκτες σαν χώρα, πρέπει να βάλουμε νεαρούς παίκτες να παίξουν, οι προπονητές να ασχοληθούν και να τους μάθουν μπάσκετ ώστε να μπορούν να τους εμπιστεύονται. Νομίζω σε αυτό το κομμάτι έχουμε μείνει λίγο πίσω σαν χώρα και πραγματικά εύχομαι να αλλάξει ξανά».

Για τη φετινή Basket League: «Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι ποιοτικό, ανταγωνιστικό. Πάντα ήταν στην Ελλάδα, πόσο μάλλον και φέτος. Όλοι κοιτούν το “τώρα” και ξεχνούν τα προηγούμενα χρόνια. Ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον 1ο, όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους».

Για το νέο format: «Είναι πρωτόγνωρο, στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει. Εγώ προσωπικά δεν το σκέφτομαι, εγώ σκέφτομαι το επόμενο παιχνίδι. Πώς θα μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται μέχρι να τελειώσει ο 2ο γύρος και, από ‘κει και πέρα, το βλέπουμε για τον 3ο γύρο».