Skip to main content

Μπαφές:«Οι νέοι είναι σημαντικό από νωρίς να έχουν παρουσίες σε επίπεδο αντρών» 

Ο Αθλητικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Μπαφές παρευρέθηκε στο κλειστό των Καλυβίων για τον τελικό του Rising Stars και μίλησε στον σπουδαστή του Cmp Sports, Άγγελο Μοίρο, για το ποσό απαραίτητο είναι να γίνονται τέτοια τουρνουά στην Ελλάδα και ότι οι νέοι θα πρέπει να έχουν από νωρίς παρουσίες σε επίπεδο αντρών.  

Αναλυτικά, ο Χρήστος Μπαφές, δήλωσε: 

Για το Final 8 του Rising Stars και την σπουδαιότητα να γίνονται τέτοια τουρνουά: « Μια εκδήλωση, όπως το Final 8 του Rising Stars είναι πολύ σημαντικό να γίνεται στην Ελλάδα, ώστε να μπορούν να αναδεικνύονται παίχτες. Στην χώρα μας, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή την στιγμή, είναι ότι οι ταλαντούχοι παίχτες έχουν έλλειψη παιχνιδιών στο κορυφαίο επίπεδο. Σε τουρνουά όπως αυτό, που συναγωνίζονται μεταξύ τους οι καλύτερες ομάδες, τους βοηθάει να εξελίσσονται σαν αθλητές. Τα εφηβικά πρωταθλήματα καλό θα ήταν να επεκταθούν άλλο ένα χρόνο γιατί οι παίκτες δεν είναι έτοιμοι σωματικά να παίξουν στο κορυφαίο επίπεδο. Παρόλα αυτά, έχει γίνει ένα βήμα με τις δεύτερες ομάδες και τα δίπλα δελτία, αλλά θέλουν ακόμα χρόνο για να τους εμπιστευτούν οι ομάδες του υψηλότερου επιπέδου.»

Για τον Λιοτόπουλο και την διαφορά των παικτών που έχουν εμπειρία σε επίπεδο αντρών: «Ο Λιοτόπουλος έχει μια διαφορά από τους υπόλοιπους παίκτες, αφού είναι πρωταγωνιστής στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της National League 1. Στον Ολυμπιακό είναι ο Ροζακέας αντίστοιχα, ο οποίος ήρθε από τον Φιλαθλητικό που αγωνίζονταν για δυο σεζόν. Οι νέοι είναι σημαντικό από νωρίς να έχουν παρουσίες σε επίπεδο αντρών. Η προπόνηση είναι απαραίτητη, αλλά το πιο σπουδαίο είναι οι αθλητές να αγωνίζονται, γιατί το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το παίζεις, όχι μόνο να προπονείσαι.»