Skip to main content

Μουράτος: «Αφιερωμένη στον Κωστή Γόντικα η νίκη, βασικό μας στοιχείο οι διαφορετικοί πρωταγωνιστές»

ο Λαύριο επιβλήθηκε με 76-57 της Καρδίτσας, σε αγώνα για τη 19η αγωνιστική της Basket League και ο γκαρντ των νικητών, Βασίλης Μουράτος, «φιλοξενήθηκε» στο EOK WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη επί της Καρδίτσας: «Καταρχάς, θέλω να αφιερώσω εκ μέρους της ομάδας τη νίκη αυτή στον Κωστή Γόντικα για τον τραυματισμό που είχε, ήταν κάτι που μάς κλόνισε όλους και παίξαμε και για εκείνον. Επίσης, τρέφω και εγώ και η ομάδα μας πολύ μεγάλο σεβασμό για τον σύλλογο της Καρδίτσας, είναι ένα εξαιρετικό σωματείο, πάρα πολύ οργανωμένο, “κόσμημα” για την Α1. Όσον αφορά το ματς, έπαιξε πάρα πολύ ρόλο στην έκβαση του αγώνα και στο ότι ξέφυγε η διαφορά το ότι βάλαμε πολύ μεγάλα σουτ. Και ο Καστανιέδα και ο Χόρκλερ και ο Θόρντον έκαναν πολύ μεγάλο παιχνίδι. Η επίθεση μοιράστηκε πάρα πολύ, είχαμε πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές και αυτό είναι το βασικό μας στοιχείο, ότι έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ που καθένας μπορεί να βγει μπροστά».

Για τη σημαντικότητα αυτής της νίκης: «Δε μπορείς ποτέ να σταματήσεις να είσαι σε εγρήγορση σε ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό. Κάθε σαββατοκύριακο είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό και ειδικότερα φέτος που δεν έχουμε εικόνα πώς θα τελειώσει η χρονιά με τη διαδικασία του νέου γύρου, δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης. Σίγουρα όμως το ότι κερδίσαμε και ότι καλύψαμε και τη διαφορά μάς δίνει διπλή ώθηση για τη συνέχεια, γιατί πραγματικά έχουμε πολύ μεγάλη “δίψα” για να διακριθούμε».

Για το επερχόμενο (09/03) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Γνωρίζουμε καλά πώς είναι αυτά τα ματς. Ο Ολυμπιακός είναι μια απ’ τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και φυσικά το φαβορί. Εμείς θα πορευτούμε όπως κάνουμε μέχρι σήμερα. Δίνουμε τα πάντα καθημερινά στην προπόνηση, δουλεύουμε κάποια πράγματα και θα προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε μες στο γήπεδο, ώστε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα για ‘μας είναι “τελικός”».

Για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει το Λαύριο: «Στα δικά μου μάτια, όταν η ομάδα είναι άψογη στην οργάνωσή της, έχει ανθρώπους που “τρέχουν” 24 ώρες το 24ωρο για ό,τι ζητήσουμε, έχει ένα τεχνικό επιτελείο με τεχνογνωσία, όρεξη και μεράκι να δουλεύει συστηματικά και εξαιρετικούς χαρακτήρες σαν παίκτες με όρεξη να δουλέψουν, το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές θα είναι θετικό. Μόνο θετικά πράγματα μπορεί να αντλήσει ένας παίκτης που αποτελεί κομμάτι του Λαυρίου. Όταν υπάρχει αυτό το κλίμα στην ατμόσφαιρα, δίνουν όλοι το 100% τους και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο».

Για τον τραυματισμό του Κωστή Γόντικα: «Ο Κώστας βρισκόταν σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, είχε κάνει εξαιρετικά παιχνίδια και ακόμα και στο φιλικό που αγωνίστηκε ήταν επίσης πάρα πολύ καλός. Έχουμε και την απουσία του Καββαδά στη γραμμή ψηλών που έκανε ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα. Όταν, όμως, μια ομάδα έχει στέρεες βάσεις, πατάει γερά στα πόδια της και έχει βασίσει όλο το πλάνο της στο ομαδικό πνεύμα και το καλό κλίμα, συσπειρώνεται στις δυσκολίες και ανταπεξέρχεται ακόμα καλύτερα».

Για την Εθνική: «Ήταν πάρα πολύ σημαντικό στο ξεκίνημα του κόουτς Σπανούλη το 2/2. Επειδή είδα όλα τα αποτελέσματα των “παραθύρων”, για άλλη μια φορά δείχνει το πόσο σημαντικό είναι αυτό που έχει καταφέρει η Εθνική να είναι σε κάθε μεγάλη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους βρέθηκαν στη Εθνική αυτό το πενθήμερο. Όσον αφορά εμένα, πάντα υπάρχει το κίνητρο της εθνικής ομάδας, το έχω πει πολλές φορές και δείχνω και με την παρουσία μου εκεί το πόσο θέλω να βρίσκομαι σε αυτήν. Αυτό που έχω να κάνω είναι να βελτιώνομαι καθημερινά, να παρουσιάζομαι πολύ καλύτερος στο γήπεδο και αν έρθει κάποια κλήση εννοείται πως θα είμαι εκεί».