Skip to main content

Κασελάκης: «Γίναμε πιο σκληροί μέσα απ’ την όλη πορεία μας στο BCL»

Ο φόργουορντ του Περιστερίου, Λεωνίδας Κασελάκης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio και μίλησε για την εμπειρία της ομάδας του στο F4 του BCL.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα φόργουορντ:

Για την εμπειρία του Final-4 του BCL: «Μέσα στην ομάδα το πιστεύαμε για να πω την αλήθεια. Ξέραμε τη δουλειά που κάνουμε και την πρόοδο που έχουμε απ’ την αρχή της σεζόν. Είχαμε αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες κατά τη διάρκεια της σεζόν, οπότε δε βρεθήκαμε εκεί έχοντας ευνοϊκό πρόγραμμα ή κάτι τέτοιο. Παίξαμε “do or die” παιχνίδια από πολύ νωρίς, με μειονέκτημα έδρας. Είχαμε “σκληρύνει” πολύ τον χαρακτήρα μας και ξέραμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο σε αυτό το επίπεδο. Μας μένει μια “πικρία” που δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μια υπέρβαση, αλλά νομίζω ότι ξέραμε μέσα μας πως μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια όλους τους αντιπάλους του BCL».

 

Για το αν είχαν το άγχος του… πρωτάρη: «Ενδεχομένως να υπήρχε, αλλά ήμασταν αρκετά προετοιμασμένοι. Καμιά φορά το υπερβολικό άγχος φέρνει και μια ανασφάλεια, αλλά ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι στο τακτικό κομμάτι και “διαβασμένοι”. Γενικά ξέραμε πού βαδίζουμε και τι προσανατολισμό έχουμε σαν ομάδα αμυντικά κι επιθετικά, οπότε αυτό μάς βοήθησε να αποβάλλουμε το όποιο άγχος».

Για το τι κρατάει και τι πετάει απ’ τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν της ομάδας του: «Πραγματικά γίναμε πιο σκληροί μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία, γιατί δεν ήταν εύκολη. Δεν είναι μόνο το μειονέκτημά έδρας, αλλά το να ξεκινάς με 0-3 στον όμιλο απέναντι σε ομάδες που θα μπορούσαν και οι τρεις να είναι Final-4, είναι ένα μεγάλο credit για την ομάδα. Θέλω να κρατήσω περισσότερο απ’ όλα τη στήριξη του κόσμου όταν ήμασταν στο 0-3. Εκεί ο κόσμος πίστεψε σε εμάς, γέμισε το γήπεδο και όσο περνούσαν τα παιχνίδια η παρουσία του γινόταν όλο και πιο δυναμική. Νιώσαμε ότι δεν ήμασταν μόνοι. Στο Βελιγράδι είχαμε την πιο πληθωρική παρουσία απ’ όλες τις ομάδες, ήταν σαν να παίζαμε εντός έδρας. Αυτό που θα πετούσα ήταν κάποιες άμυνές μας στον ημιτελικό, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη δουλειά σε αυτό το κομμάτι απέναντι στην Τενερίφη».

Για το αν η παρουσία τους στο Final-4 του BCL μπορεί να τους βοηθήσει στα play-offs της Basket League: «Όταν έχεις μπει σε μια τέτοια διαδικασία και γίνεται και μια επανάληψη, ίσως έχεις ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα απ’ τους αντιπάλους. Όσο περνάει το πρωτάθλημα και ξεκινούν τα play-offs, ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει. Πρέπει να είσαι έτοιμος ψυχολογικά και πνευματικά. Τα play-offs γίνονται στο τέλος του πρωταθλήματος, οπότε προφανώς υπάρχει πνευματική κόπωση για τους παίκτες, πέρα από σωματική. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σε εγρήγορση για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό finish».