Skip to main content

Ολυμπιακός - Κάνααν, Πίτερς και ΜακΚίσικ έγραψαν... τρίποντες ιστοριες

Ο Ολυμπιακός «βομβάρδισε» το Περιστέρι με 16 εύστοχα τρίποντα, με τους Κάνααν, Πίτερς και ΜακΚίσικ να γράφουν τα ονόματά τους στη λίστα των ξένων αθλητών των ερυθρόλευκων με εύστοχες προσπάθειες από την περίμετρο. 

Αναλυτικά η καταγραφή από την ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Μέσα από τη μεγάλη επίδοση τριπόντων της ομάδας τους (16/31) ξεπήδησαν ταυτόχρονα τρία ξεχωριστά επιτεύγματα. Τρεις ξένοι του Ολυμπιακού ξαναέγραψαν, ουσιαστικά, τη σχετική λίστα των «ερυθρόλευκων» στη Stoiximan Basket League. Ήταν ο Αϊζάια Κάνααν, ο Άλεκ Πίτερς και ο Σακίλ ΜακΚίσικ, αυτοί δηλαδή που σημείωσαν τα 14 από τα 16 τρίποντα του Ολυμπιακού.

*Ο Αϊζάια Κάνααν είχε 6/7 τρίποντα σημειώνοντας την 4η προσωπική και συνολικά την 23η επίδοση 6+ τριπόντων στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το πιο σημαντικό όμως, ήταν άλλο.

Με τα έξι εύστοχα τρίποντα του, ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ο 3ος της ιστορικής λίστας των ξένων του Ολυμπιακού. Έφτασε τα 113 και ξεπέρασε τον Ντέιβιντ Ρίβερς που είχε 111 σε τρεις σεζόν, στη διετία 1995-97 και στη σεζόν 2000-01.

Ο Κάνααν εξάλλου, σημείωσε τη 16η επίδοση 6+ εύστοχων τριπόντων της φετινής Stoiximan Basket League, βρίσκοντας ο ίδιος για 3η φορά θέση σε αυτήν τη λίστα αφού είχε από επτά τρίποντα στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Άρη Midea και το Μαρούσι για την 1η και την 7η αγωνιστική αντίστοιχα.

*Ο Άλεκ Πίτερς είχε 5/7 τρίποντα και μπήκε στην 5άδα των σχετικής λίστας, των ξένων του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός φόργουορντ έφτασε τα 97 εύστοχα τρίποντα, ξεπερνώντας τον Γιοτάμ Χαλπερίν (93) και τον Λιν Γκριρ (95) για να βρεθεί στην 5η θέση.

Παράλληλα ο Πίτερς, φτάνοντας τα 56 εύστοχα τρίποντα στη φετινή σεζόν, «έπιασε» τον Χένρι Ντόμερκαντ στην 5η θέση της λίστας των ξένων του Ολυμπιακού με τα περισσότερα εύστοχα σουτ τριών πόντων σε μία αγωνιστική περίοδο.

*Ο Σακίλ ΜακΚίσικ είχε 3/8 τρίποντα και ανέβηκε στην 8η θέση της ίδιας λίστας. Έφτασε τα 81 και ξεπέρασε τους Έντι Τζόνσον και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους που είχαν από 80 εύστοχα σουτ από την περίμετρο.