Skip to main content

Αταμάν: «Απλά κάναμε το 2-2»

Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το ΣΕΦ, με τον Εργκίν Αταμάν, στις δηλώσεις του μετά το φινάλε του ματς, να αναφέρει πως απλά η ομάδα του έκανε το 2-2, ενώ στάθηκε και στην απίστευτη ζέστη κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

«Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις σε αυτήν την ατμόσφαιρα και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ήταν από τις πιο καυτές μέρες στην Αθήνα. Δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ σε αυτή την θερμοκρασία, το λέει και ο κανονισμός ξεκάθαρα καθώς πρέπει να είναι η θερμοκρασία στους 17 με 23 βαθμούς μέσα στο γήπεδο. Οπότε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες. Παίξαμε έξυπνα, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Χρησιμοποιήσαμε καλά τον Ναν, ενώ ο Χουάντσο έκανε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα. Κερδίσαμε το παιχνίδι αλλά απλά κάναμε το 2-2. Έχουμε ένα ακόμα ματς στο ΟΑΚΑ», ήταν το αρχικό σχόλιο του Τούρκου προπονητή, για να προσθέσει:

«Πρέπει να παίξουμε ένα ακόμα παιχνίδι για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα χρειαστεί να παίξουμε καλό μπάσκετ. Στο πρώτο ημίχρονο δεχθήκαμε 51 πόντους, ενώ στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα στην άμυνα και ελέγξχαμε το ματς. Περιμένουμε σκληρό παιχνίδι την Παρασκευή».

Λίγο αργότερα, ο Αταμάν τόνισε στην συνέντευξη Τύπου: 

"Νομίζω ότι στο πρώτο μέρος επηρεαστήκαμε από την ατμόσφαιρα, το γήπεδο ήταν πολύ ζεστό. Αμυντικά κάναμε πολλά λάθη. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια και στο δεύτερο μέρος δεν τους δώσαμε τους πόντους στο ζωγραφιστό που βρήκαν στο πρώτο μέρος. Όταν είδαμε ότι ο Κέντρικ Ναν άρχισε να σκοράρει, του δώσαμε τη μπάλα. Ελέγξαμε το παιχνίδι και φτάσαμε στη νίκη. Είναι απίστευτο ότι τόσο έμπειροι παίκτες έδωσαν τόσες πολλές βολές στον Ολυμπιακό. Παραπονέθηκα για αυτό στους παίκτες μου, δεν ξέρω αν πρέπει να παραπονεθώ σε κάποιον άλλον".

Για τον περιορισμό του Μιλουτίνοβ: "Ναι, στο δεύτερο μέρος παίξαμε διαφορετική άμυνα, προσπαθήσαμε να σταματήσουμε τον Μιλουτίνοβ. Ο Ολυμπιακός έπαιξε την ίδια άμυνα απέναντι στον Λεσόρ".

Για τα buzzer beater: "Ναι, ίσως ήμασταν τυχεροί σήμερα".

Για τους πόντους που δέχθηκε στο ημίχρονο: "Μιλήσαμε στα αποδυτήρια, μιλήσαμε για αμυντικές καταστάσεις, να είμαστε πιο επιθετικοί. Ήταν παρόμοια με τον τελικό με τη Ρεάλ".

Για την προετοιμασία στα do or die παιχνίδια: "Δεν υπάρχει χρόνος για ειδική προετοιμασία. Θα αναλύσουμε γιατί δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε, όπως όλα τα παιχνίδια που παίξαμε στο ΟΑΚΑ στην EuroLeague".