Skip to main content

Παπαμάρκος: "Εντυπωσιάστηκα από την πρώτη στιγμή με το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Καρδίτσας"

Ο Κώστας Παπαμάρκος βρέθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio και μίλησε για την Καρδίτσα και την δουλειά που γίνεται στις υποδομές της και τον Βαγγέλη Ζούγρη.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ΕΟΚ:

Για το νέο κεφάλαιο με τη Καρδίτσα: «Καταρχάς, έκλεισε ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο και της ζωής μου και της καριέρας μου με το Περιστέρι. Από το 2018 είχα έναν διπλό ρόλο και στο staff της ανδρικής ομάδας και στο εφηβικό τμήμα και τα τελευταία δύο χρόνια ως director των τμημάτων υποδομής. Το πρώτο είναι ότι έκλεισε ένας πολύ γεμάτος κύκλος με πολύ μεγάλη ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές, γιατί ήταν πολύ ιδιαίτερη τιμή και περηφάνεια που δούλεψα σε αυτόν τον πολύ μεγάλο σύλλογο. Από ‘κει και πέρα, υπήρχε ένα… φλερτ με τη Καρδίτσα. Είχα συνεργαστεί και στο παρελθόν στο Περιστέρι με τον κόουτς Παπανικολόπουλο. Υπήρχε επιθυμία και από τις δύο πλευρές. Η αλήθεια είναι ότι εγώ μετά από τόσα χρόνια δουλειάς δεν είχε τύχει να φύγω εκτός Αθηνών. Απ’ τις πρώτες συζητήσεις που κάναμε είδα ένα κλίμα οικογενειακό, με δυναμική, με στόχους και πολύ καλές συνθήκες εργασίας. Είχα την επιθυμία να ξαναμπώ στην Α1. Ήταν ένα πράγμα που μου έλειπε, οπότε το timing ήταν πολύ καλό για να γίνει αυτή η συνεργασία και είμαι πολύ χαρούμενος. Μένει όλο αυτό το πράγμα να βγει στο γήπεδο και στις συνεργασίες, αλλά οι οιωνοί είναι καλοί».

Για τον διπλό ρόλο στην Καρδίτσα: «Θα είμαι ο συνδετικός κρίκος, γιατί η Καρδίτσα έχει μια ομάδα που συνεργάζεται, τους Σοφάδες. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω εκεί και επίσης να προσπαθήσω στους προπονητές των τμημάτων υποδομής της Καρδίτσας να δώσω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου. Υπάρχει διάθεση να έρθουν αρκετά ταλαντούχα παιδιά, τα οποία θα έχουν σχέση με την αντρική ομάδα. Θα υπάρχει ένα “παράθυρο” της ανδρικής ομάδας, θα υπάρχει ένα ποσοστό κοινού προγράμματος. Υπάρχει στόχευση και δυναμική σε αυτό το πρόγραμμα και το πιστεύουν πολύ οι άνθρωποι της Καρδίτσας και παράλληλα των Σοφάδων».

Για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Καρδίτσας: «Βεβαίως και το έχουμε συζητήσει με τους ανθρώπους της Καρδίτσας. Εγώ εντυπωσιάστηκα από την πρώτη στιγμή στο πώς το έχει σχεδιάσει όλο αυτό βήμα-βήμα. Δεν το θεωρούν διαφορετικό, το θεωρούν ενιαίο. Δεν υπάρχει η πρώτη ομάδα και το αναπτυξιακό. Είναι ένα πράγμα που είναι ενιαίο, γι’ αυτό και επενδύουν σε ανθρώπους».

Για τον Βαγγέλη Ζούγρη: «Εγώ γνώρισα τον Βαγγέλη την πρώτη του χρονιά στους εφήβους του Περιστερίου και από τότε ήταν ένας συνδυασμός λογικής, συναισθήματος και πολλής δουλειάς. Είναι πολύ μεγάλη υπερηφάνεια όλων όσων συνεργαστήκαμε με τον Βαγγέλη που βλέπουμε αυτό το παιδί να μην έχει αλλάξει αυτό το τρίπτυχο και να συνεχίζει έτσι. Να δουλεύει πολύ, να έχει συναίσθημα, γιατί το έχω ξαναπεί ότι έχουν πολλά παιδιά από το πρόγραμμα του Περιστερίου, αλλά αν θα έδινα σε κάποιον το… χρυσό μετάλλιο σχετικά με το ποιος αγάπησε περισσότερο το μπάσκετ, θα το έδινα στον Βαγγέλη, χωρίς να υποτιμάω την προσπάθεια των άλλων παιδιών».

Για τη μετάβαση των παιδιών σε επαγγελματίες: «Η μετάβαση από τα τμήματα που έχουν μια ασφάλεια ηλικιακή, όπως είναι το εφηβικό, στο να γίνεις επαγγελματίας αθλητής έχει να κάνει κυρίως με τις υποχρεώσεις και όχι με τις απαιτήσεις. Πρώτα πρέπει να δουλεύεις ως επαγγελματίας και μετά να απαιτείς ως επαγγελματίας».