Skip to main content

Ολυμπιακός: Καινοτόμος πρόταση για μεταπώληση της θέσης από κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, για αγώνες που δεν θα παραβρεθούν

Σε μία καινοτόμο πρωτοβουλία προχωρά η ΚΑΕ Ολυμπιακός, που με πρόταση της προς την Πολιτεία, ζητά να δοθεί η δυνατότητα σε κατόχους εισιτηρίων διαρκείας να μεταπωλήσουν την θέση τους για αγώνες τους οποίους, για τους δικούς τους λόγους, δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν στις εξέδρες του ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έρθει ήδη σε επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς Αθλητισμού (Βρούτσης) και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Παπαστεργίου), προκειμένου να θεσπιστεί ο σχετικός νόμος που θα δίνει την δυνατότητα στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας να μεταπωλούν την θέση τους, στα παιχνίδια τα οποία δεν θα παραβρεθούν στις εξέδρες, συνταγή η οποία ακολουθείται με μεγάλη επιτυχία σε αρκετά πρωταθλήματα του εξωτερικού, με κορυφαίο το ΝΒΑ, αλλά και αυτό της Ισπανίας.  

 Αυτό το «κενό» και αφού φυσικά δημιουργηθεί το σχετικό νομικό πλαίσιο, έρχεται να καλύψει, με την πρόταση της, η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η οποία, έχοντας σχεδιάσει την όλη διαδικασία μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας, σε συνεργασία με την εταιρία ticketing που συνεργάζεται, θα δημιουργήσει μια δευτερογενή αγορά εισιτηρίων, η οποία θα ωφελήσει όλες τις πλευρές. Τόσο τις ομάδες, όσο και τους κατόχους διαρκείας αλλά και τους φιλάθλους που θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο γήπεδο, όσο, φυσικά και την Πολιτεία, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί το φαινόμενο της μαύρης αγοράς εισιτηρίων.  

 Επίσης θα καταπολεμηθεί και το φαινόμενο των «sold out» στα.. .χαρτιά αγώνων. Και αυτό γιατί ένα μεγάλο ποσοστό κατόχων διαρκείας (10-20%) δεν βρίσκεται στις εξέδρες, με αποτέλεσμα η εκάστοτε ομάδα να ανακοινώνει «sold out» σε ένα ματς, όμως στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Με την πρόταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, τα κενά στις εξέδρες δεν θα υπάρχουν, καθώς θα έχουν καλυφθεί από τους φιλάθλους που θα έχουν αγοράσει την θέση από τον κάτοχο διαρκείας και το «sold out» ενός αγώνα θα είναι πραγματικό.

Όσον αφορά την αντίδραση των δύο υπουργείων στην πρόταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αυτή είναι θετική. Μάλιστα, μετά και τις πρόσφατες αλλαγές στην διαδικασία ταυτοπροσωπίας των εισιτηρίων μέσω της πλατφόρμας gov.gr, δεν αποκλείεται, το πλάνο που προτείνει η ΚΑΕ Ολυμπιακός, να τεθεί σε εφαρμογή από φέτος.