Skip to main content

Συμεωνίδης: «Το Περιστέρι είναι σε πολύ καλό δρόμο, ο Ξανθόπουλος είναι αρχηγός εντός και εκτός παρκέ»

Για την πορεία της προετοιμασίας του Περιστερίου, τις φιλοδοξίες της ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και τον Βασίλη Ξανθόπουλο, μίλησε στο EOK WEB Radio ο assistant coach της ομάδας της δυτικής όχθης, Σάββας Συμεωνίδης.

Αναλυτικά ο συνεργάτης του Γιώργου Λιμνιάτη μίλησε:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα: «Ουσιαστικά έχουμε ξεκινήσει απ’ τις 19 του μηνός. Είναι σε πολύ καλό ρυθμό η προετοιμασία της ομάδας. Οι παίκτες έχουν έρθει σε πολύ καλή κατάσταση εξ αρχής. Οι δικοί μας παίκτες ήταν κατά τα 9/10 πάρα πολύ έτοιμοι, γι’ αυτό και ξεκινήσαμε πολύ πιο νωρίς να μπούμε στο 5 εναντίον 5. Γίνεται μια καλή δουλειά στην ομάδα. Είχαμε κι ένα φιλικό με τον Προμηθέα, όπου είχαμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα για τόσο νωρίς, σχεδόν 10 μέρες προετοιμασία. Και αυτή η βδομάδα “κύλησε” το ίδιο καλά. Εντάξαμε στο δυναμικό το τελευταίο διάστημα τον Τζάρελ Έντι και τελευταίος ήταν ο Τζάστιν Πάτον. Εδώ και μια βδομάδα δουλεύουμε με όλο το ρόστερ και δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Ο Πάτον είναι λίγο πιο πίσω γιατί δεν είχε δουλέψει πολύ το καλοκαίρι, αλλά είναι θέμα χρόνου να βρεθεί σε καλή κατάσταση κι αυτός».

Για τα πράγματα τα οποία δουλεύουν: «Βασικό στοιχείο στο οποίο δουλεύουμε είναι η ομοιογένεια. Να γίνουμε γρήγορα μια καλή ομάδα, να είμαστε ξεκάθαροι για το τι παλεύουμε στο γήπεδο, τι πρεσβεύουμε, τι θέλουμε να δείξουμε, τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε επιθετικά και αμυντικά. Ο Γιώργος Λιμνιάτης αυτά προσπαθεί να περάσει στην ομάδα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος, όμως εκτιμώ, από αυτό που βλέπω και την εμπειρία που έχω, πως η ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο».

Για τις φιλοδοξίες του Περιστερίου τη νέα σεζόν: «Την περσινή χρονιά η ομάδα άφησε ένα στίγμα πολύ σημαντικό και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Ευρώπη. Ήταν πολύ σημαντική επιτυχία για το Περιστέρι, η οποία άφησε μια παρακαταθήκη που σίγουρα δημιουργεί πάντα συνθήκες, γιατί το Περιστέρι είναι μεγάλη ομάδα, μεγάλη πόλη, με απαιτήσεις απ’ τον κόσμο, αλλά έχουμε άλλα δεδομένα τη φετινή χρονιά. Το οικονομικό είναι πάντα σημαντικό στις ομάδες και τα δικά μας οικονομικά δεδομένα άλλαξαν, οπότε το ρόστερ είναι διαφορετικό. Καινούργιοι παίκτες, αλλαγή συνθηκών, δεν έχεις μια βάση να στηριχτείς. Εκτιμώ ότι έχουμε κάνει πολύ καλές επιλογές για το μπάτζετ που έχουμε. Έχουμε φέρει παίκτες με μεγάλο ταλέντο. Υπάρχουν παιδιά και στις ακαδημίες, έχει ένα πρόγραμμα η ομάδα που μπορεί να ανεβάσει παιδιά και θα έχουμε το μυαλό μας και εκεί. Το σημαντικό είναι πως ήρθαν και πολύ καλοί ξένοι παίκτες, όπως ο Σι Τζέι Χάρις, ο Τζάρελ Έντι, ο Τζάστιν Πάτον. Έχουμε παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν».

Για τον Βασίλη Ξανθόπουλο: «Είναι ο σημαντικότερος “κρίκος” σε αυτήν την ομάδα. Γνωρίζει καλά το παιχνίδι, αλλά και σαν άνθρωπος και χαρακτήρας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος να “χτίσεις” μια ομάδα. Να είναι αυτός που θα περιφρουρήσει τα πάντα. Εντός και εκτός παρκέ είναι πραγματικά αρχηγός, το καταλαβαίνει κάποιος αν δει μια προπόνηση. Έχει δουλέψει το καλοκαίρι και το σώμα του, είναι πραγματικός επαγγελματίας. Μακάρι πολλά παιδιά να είναι σαν τον Βασίλη, είναι παράδειγμα προς μίμηση».

Για τη Basket League της νέας σεζόν: «Το πρωτάθλημα αναβαθμίστηκε αρκετά από την περσινή σεζόν. Έγιναν πολύ σημαντικά ματς, ήταν μια τετράδα-πεντάδα ομάδων που ήταν αρκετά ισχυρές και το έδειξαν και στην Ευρώπη. Είχε γίνει καλή δουλειά στη στελέχωση των ομάδων και στον τρόπο που έπαιξαν μες στη χρονιά. Θεωρώ πως αυτό θα συμβεί και φέτος, έχουν γίνει σπουδαίες κινήσεις απ’ όλους, θέλουν να πάνε καλά και στην Ευρώπη. Πέραν Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, θα υπάρξουν τουλάχιστον 6 ομάδες που θα είναι πάλι σε ανταγωνιστικό επίπεδο».