Skip to main content

Πέθανε ο θρύλος Μίτσελ Γουίγκινς

Σε ηλικία μόλις 64 ετών έφυγε από την ζωή ένας από τους μεγαλ΄υτερους σκόρερ που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, αλλά και με σημαντική παρουσία στο ΝΒΑ, ο Μίτσελ Γουίγκινς που έχει φορέσει την φανέλα του Μίλωνα , του Σπόρτιγκ και του Πανιωνίου. Ο γιος του είναι ο Άντριου Γουίγκινς των Γούοριορς.

Ο Μίτσελ Γουίγκινς το βράδυ της Παρασκευής (13/9) άφησε την τελευταία του αναπνοή με τις αιτίες του θανάτου του να είναι προσωρινά άγνωστες.

Ο Γουίγκινς να υπενθυμίσουμε πως τα τελευταία δυο χρόνια ταλαιπωρούταν από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας , με την κατάσταση αυτή να είχε επηρεάσει ψυχολογικά και τον Άντριου ο οποίος είχε χάσει δυο μήνες από την σεζόν 2022/2023 για να βοηθήσει τον πατέρα του.

Ο Γουίγκινς στο NBA είχε αγωνιστεί σε Μπουλς, Ρόκετς και Φιλαδέλφεια. Με την ομάδα του Χιούστον είχε κάνει την καλύτερη του σεζόν στο NBA μετρώντας 15 πόντους μ.ο.

Στην Ελλάδα για λογαριασμό του Μίλωνα ήρθε την σεζόν 1994/1995 όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Α1 με 31,4 πόντους μ.ο. , συνέχισε στον Σπόρτιγκ για δυο χρόνια όπου την περίοδο 1995/1996 αναδείχθηκε εκ νέου πρώτος σκόρερ με 29,4 πόντους μ.ο. και την επόμενη σεζόν πήγε στον Πανιώνιο.