Skip to main content

Στογιάκοβιτς: «Σκέφτομαι τους χαμένους τελικούς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και το άστοχο σουτ στο Game 7 των τελικών της Δύσης με τους Λέικερς»

 

Με συνέντευξη στην σερβική ιστοσελίδα "meridiansport.rs" και με αφορμή την είσοδο του στο FIBA Hall of Fame, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ, ενώ θυμήθηκε δύο αποτυχημένες στιγμές που δεν έχει ξεχάσει, μία με τα χρώματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης και άλλη μία με τους Σακραμέντο Κινγκς.

"Είμαι περήφανος για ό,τι πέτυχα, δεν μετανιώνω για τίποτα. Υπάρχει όμως κάτι που σκέφτομαι όμως. Σκέφτομαι τους τελικούς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό (σ.σ το 1998), όπου χάσαμε στο 5ο παιχνίδι το πρωτάθλημα (σ.σ οι "πράσινοι" κατέκτησαν τον τίτλο με 3-2 νίκες. Και σκέφτομαι το σουτ που έχασα στο Game 7 των τελικών της Δύσης το 2002 ανάμεσα στους Κινγκς και τους Λέικερς", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του «Πέτζα», ο οποίος φόρεσε την φανέλα με τον δικέφαλο για πέντε χρόνια, από το 1993-1998.

Όσον αφορά το χαμένο σουτ που ανέφερε ο Στογιάκοβιτς, πιθανόν στέρησε από τους «Βασιλιάδες» την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ, με το σκορ στο 98-99 και με 11’’ για το φινάλε του Game 7 της σειράς. Τελικά το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (100-100), εκεί που οι Λέικερς επικράτησαν με 112-106, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στους τελικούς.

Κλείνοντας το θέμα, ο Στογιάκοβιτς πρόσθεσε:

"Αυτές οι στιγμές μου άφησαν έντονη εικόνα στο μυαλό. Νομίζω ότι πολλοί από τους συμπαίκτες μου (σ.σ στους Κινγκς) θυμούνται εκείνη την ομάδα και τα έξι χρόνια που περάσαμε εκεί. Την χημεία που είχαμε, αλλά και τους ανθρώπους".

Όσον αφορά την επιλογή του να ζει με την οικογένεια του στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, ο Στογιάκοβιτς τόνισε:

"Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην πιο σημαντική στιγμή στην ζωή μου, στα εφηβικά μου χρόνια, μετά τις δυσκολίες του πολέμου.  Επιτέλους, είχα την ευκαιρία να πάω σε μία χώρα που ένιωθα ελεύθερος, όπου μπορούσα να ζήσω χωρίς να κοιτάζω πίσω. Απλώς χαλάρωσα σαν φυσιολογικός έφηβος. Επί τη ευκαιρία, τότε η ελληνική λίγκα ήταν από τις πιο δυνατές στην Ευρώπη. Η ευκαιρία που είχα να προπονηθώ με τους καλύτερους παίκτες και να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη με βοήθησε.  Σκέφτομαι την Ελλάδα με έντονα συναισθήματα, για εμένα είναι η δεύτερη πατρίδα μου μετά την Σερβία".