Skip to main content

Βετούλας: "Πρώτος στόχος του Αμαρουσίου είναι η πρόκριση στο FIBA Europe Cup"

Ο προπονητής της ομάδας του Αμαρουσίου, Νίκος Βετούλας, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio, όπου μίλησε για την προετοιμασία, τα προκριματικά ματς απέναντι στην Πέτζα για το FIBA Europe Cup, τις μεταγραφικές κινήσεις που ΄έγιναν και την στήριξη που θα ήθελε να έχει από τον κόσμο στο πλευρό της η ομάδα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα: «Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο επίσημο ματς. Είναι οι τελευταίες μέρες πριν το πρώτο επίσημο και όσο να ‘ναι οι προπονήσεις και οι υποχρεώσεις με την ομάδα είναι αυξημένες. Το πρώτο επίσημο είναι στις 24 Σεπτεμβρίου και σε σχέση με την έναρξη του πρωταθλήματος είναι 12 μέρες νωρίτερα. Έπρεπε να γίνει η προετοιμασία σε συνεργασία με τον γυμναστή και το υπόλοιπο staff ούτως ώστε να είμαστε σχετικά πιο γρήγορα φορμαρισμένοι και έτοιμοι για το ματς με την Πέτζα».

Για τις εντυπώσεις του απ’ την προετοιμασία: «Το βασικότερο είναι ότι, απ’ ό,τι φαίνεται, στο θέμα χαρακτήρων οι επιλογές ήταν ό,τι καλύτερο όσον αφορά την ένταξή τους στην ομάδα. Βασίζονται σε χαρακτηριστικά που ψάχναμε, να έχουν κίνητρο, να έχουν διάθεση μέσω της ομάδας, να κάνουν ένα καλύτερο… ξεπέταγμα κι αυτοί. Το έχουμε πετύχει αυτό. Στο αγωνιστικό κομμάτι, θέλουμε να κρατήσουμε κάποια χαρακτηριστικά από πέρυσι στην επίθεση, να είμαστε πολύ καλύτεροι αμυντικά, να προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να κρατάμε τον αντίπαλο χαμηλά και να παίζουμε στην ένταση που θέλουμε εμείς».

Για τη σειρά των προκριματικών του FIBA Europe Cup με αντίπαλο την Πέτζα από το Κόσοβο: «Την έχουμε παρακολουθήσει σε κάποια ματς. Έχει 6 ξένους. Προσπαθούν να παίξουν ένα γρήγορο παιχνίδι, χρησιμοποιούν διάφορες άμυνες και ζώνης. Πρέπει να κοιτάξουμε εμείς πώς θα είμαστε, να είμαστε ιδιαίτερα επιθετικοί, να προσπαθήσουμε να παίξουμε στον ρυθμό μας και με την ένταση που θέλουμε, έτσι ώστε να καταφέρουμε τον πρώτο ματς στόχο».

Για τους φετινούς στόχους: «Ο πρώτος στόχος της ομάδας στην Ευρώπη είναι να συμμετάσχει στην επόμενη φάση και να βρίσκεται στα γκρουπ του FIBA Europe Cup. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, σίγουρα θέλουμε να κάνουμε πολύ καλύτερη πορεία από πέρυσι».

Για το πόσο βοηθάει ότι έχουν ξένους που γνωρίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα: «Σίγουρα το να μείνουν 5 απ’ τους 12 του περσινού ρόστερ κάνει πιο εύκολη τη διαδικασία. Το γεγονός ότι ο Λάντζεβαϊν, ο Σανόγκο, ο Φρίντρικσον και ο Ρέινολντς έχουν περάσει απ’ το ελληνικό πρωτάθλημα νομίζω ότι βοηθάει στο κομμάτι της άμεσης προσαρμογής. Ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν, ξέρουν το πρωτάθλημα, ξέρουν τις ομάδες, ξέρουν τους στόχους που έχουμε βάλει και ότι είναι εφικτοί».

Για το αν η Ευρώπη αποτέλεσε κίνητρο για να έρθουν οι ξένοι στην ομάδα: «Το κίνητρό τους είναι πολύ μεγάλο. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν 2-3 παιχνίδια τη βδομάδα, παρά να κάνουν προπόνηση».

Για τον Γιώργο Τανούλη: «Είναι μια ευκαιρία για τον Γιώργο δεδομένου ότι θα βρει χρόνο συμμετοχής που δεν είχε πέρυσι στον Ολυμπιακό. Έχουμε τρία παιδιά αρκετά νεαρά σε ηλικία, τον Καρακώστα, τον Νικολαΐδη και τον Τανούλη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν ενεργά τη φετινή χρονιά».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Η διοίκηση έχει κάνει τεράστια προσπάθεια ώστε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Η ομάδα με την απόδοσή της και με τα αποτελέσματα θα είναι αυτή που θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Αν έρθουν πρέπει να τους κρατήσουν και όποιοι δεν έρθουν πρέπει με τη διάθεση, τη θέληση και την αυταπάρνηση των παιδιών να τους κάνουμε να δουν ότι αξίζει να παρακολουθήσουν την ομάδα».