Skip to main content

Μενουδάκος: "Όποιος πατήσει το παρκέ στον Προμηθέα το έχει κερδίσει μόνος του καθημερινά"

 Ο βοηθός προπονητή του Προμηθέα, Δημήτρης Μενουδάκος, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio, όπου μίλησε για τις διαφοροποιήσεις που έγιναν στο ρόστερ της ομάδας, τους ευρωπαϊκούς στόχους και την προσπάθεια που γίνεται με την εξέλιξη και την ανάδειξη νεαρών Ελλήνων παικτών.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: «Έχουν αλλάξει όλοι οι ξένοι. Είναι πολύ δύσκολο ομάδες σε τέτοιο επίπεδο να κρατήσουν κάποιους ξένους που έχουν παίξει καλά, γιατί ζητούν αρκετά παραπάνω λεφτά. Δυστυχώς δημιουργείται μια υπεραξία, οπότε όσο και να θέλουμε είναι πάρα πολύ δύσκολο, έως απίθανο. Όλες οι ομάδες σε αυτά τα οικονομικά μεγέθη κάνουν μια προσπάθεια κάθε καλοκαίρι από την αρχή. Είναι ευλογία αν μπορέσεις να κρατήσεις 2-3 Έλληνες και ίσως έναν ξένο, και αυτό με ερωτηματικό. Επομένως, κάθε χρόνο μιλάμε για 7-8, ίσως και 10, καινούρια πρόσωπα».

Για τον αν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ: «Δε μπορώ να το απαντήσω αυτό μονολεκτικά, γιατί είμαστε σε μια διαδικασία δημιουργίας της ομάδας και αντιμετωπίζουμε κάποιες ατυχίες, κάποιους τραυματισμούς. Έχουμε διάφορες δυσκολίες στον πρώτο μήνα της σεζόν, τον Σεπτέμβριο, οπότε είμαστε υπό κατασκευή σε κάποια πράγματα».

Για τον φετινό στόχο στο BCL: «Ο στόχος είναι η νίκη απέναντι στη Νίμπουρκ την Τετάρτη (02/10) στο πρώτο μας παιχνίδι. Μέχρι εκεί μπορούμε να δούμε».

Για το μπάσκετ που θα παρουσιάσει φέτος ο Προμηθέας: «Στο τι μπάσκετ θα παρουσιάσει ο Προμηθέας φέτος δε μπορώ να δεσμευτώ, ούτε να απαντήσω κάτι. Εμείς ζούμε την τρέχουσα μέρα, δε μπορούμε να κοιτάξουμε παραπέρα. Πρέπει να ταιριάξεις 7-8 νέους χαρακτήρες, όπου, αν είναι ο ένας ή οι δύο λίγο out-of-the-box ο χαρακτήρας τους, δημιουργεί ένα ντόμινο δύσκολο για την ομάδα. Είναι δηλαδή και θέμα καθημερινότητας χαρακτήρων, δεν είναι μόνο το πόσο καλά σουτάρει ένας παίκτης και αν μας κάνει τη δουλειά, είναι ακόμα πιο δύσκολο το “παζλ” για εμάς».

Για το αν θα στηριχτεί η ομάδα σε νεαρούς παίκτες: «Θα δανειστώ μια φράση που διάβασα από τον Γιώργο Λιμνιάτη. Είναι λάθος το “δίνω ευκαιρίες”. Εμείς δε δίνουμε ευκαιρίες. Όποιον νέο παίκτη βλέπετε στο παρκέ το έχει κερδίσει μόνος του με μια πολύ σκληρή καθημερινότητα, δουλειά, συνέπεια, νοοτροπία. Όποιος πατήσει το παρκέ σε εμάς το έχει κερδίσει μόνος του καθημερινά. Σίγουρα ο Μπαζίνας και ο Καραγιαννίδης από πέρυσι έχουν καθιερωθεί πλέον στην ομάδα, στη δωδεκάδα, στον ρόλο που έχουν στην ομάδα, γιατί μην ξεχνάμε και αυτά ήταν παιδιά που είχαν έρθει από την Elite League και εμφανίστηκαν σχεδόν ξαφνικά στον χάρτη της Α1. Πλέον έχουν κάνει το επόμενο βήμα και έχουν καθιερωθεί. Επίσης, θα έρθουν κι άλλοι που δουλεύουν μαζί μας, όπως ο Γρηγόρης Πρέκας, ο Άγγελος Λάγιος. Είναι παιδιά που δεν τα έχει δει ο κόσμος και πιστεύω κάποια στιγμή σιγά-σιγά μέσα στη σεζόν, αν όλα πάνε καλά, θα αρχίσουν να καθιερώνονται και αυτοί στον σύλλογο. Από πίσω έρχονται ακόμα πιο πολλά παιδιά που δε δουλεύουν αυτήν τη στιγμή στο αντρικό μαζί μας, αλλά στον Προμηθέα 2014, που είναι στη National League 1, ή στο εφηβικό της ομάδας. Υπάρχει πάρα πολύ υλικό, το οποίο όταν δείξει ότι αξίζει με καθημερινή δουλειά θα προαχθεί στην αντρική ομάδα και θα διεκδικήσει το ρόλο του».